Izbira nove postelje je pomembno opravilo, ki mu velja posvetiti posebno pozornost. Odločitev bo vplivala na vaše prihodnje življenje.

10 KORAKOV DO NOVE POSTELJE HÄSTENS

V postelji v povprečju preživimo približno tretjino svojega življenja. Danes se bolj kot kdaj koli prej zavedamo, da potrebujemo resnično dober spanec, da se lahko fizično in mentalno spočijemo. Da se naš organizem ponovno regenerira in pripravi na obremenitve naslednjega dne. Zato je potrebno vedeti, kako je dober spanec povezan z dobro posteljo. Dobra in našemu načinu spanja prilagojena postelja je osnovni pogoj za dobro spanje, da se bomo zjutraj lahko zbudili spočiti in polni energije.

Kako do idealne nove postelje?

V nadaljevanju vam navajamo posamezne korake in pomembne nasvete, kako lahko na najboljši način izberete za vas idealno novo posteljo. Pomagali vam bomo prehoditi pot od trenutka, ko ugotovite, da potrebujete dobro novo posteljo, do takrat, ko se odločite za njen nakup. Ker je postelja trajnejša dobrina, si za izbiro nove postelje vzemite dovolj časa. Ob pravi izbiri vam zelo dolgo časa ne bo ponovno potrebno razmišljati o nakupu nove postelje.

Preverite, kako na preizkušeni način pridete do svoje idealne postelje. Zagotovite si najboljše možno spanje in se pridružite spočitim ljudem.

Dobremu spanju posvečamo vedno več pozornosti. Dobra postelja je za dober spanec ključnega pomena. Kako do nove postelje?
Postelja, ki vam omogoča zares dobro spanje vsak dan, postelja 2000T

1. Korak: SE ŽE SPRAŠUJETE, ČE POTREBUJETE NOVO POSTELJO?

Večina današnjih vzmetnic ali postelj je izdelanih iz materialov z dokaj omejeno trajnostjo. Zato je zaradi zdravstvenih in higienskih razlogov vzmetnico oziroma posteljo po 7 do 10 letih potrebno zamenjati.

To še posebelj velja za tiste postelje, ki imajo vgrajene sintetične penaste materiale in lateks, ki počasi propadajo in sproščajo škodljive snovi. Preverite stanje vaše vzmetnice ali postelje, ki jo trenutno uporabljate, in ugotovite iz kakšnih materialov je izdelana.

Da bi lažje ugotovili, ali je potrebno začeti razmišljati o nakupu nove postelje, si lahko za prvi namig zastavite nekaj ključnih vprašanj o vaši sedanji postelji in kakovosti spanja v njej. Morda vam odgovori nanje dajo zadosten razlog, da razmislek o nakupu nove postelje.

Poskušajte odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Ali vam je postelja postala neudobna?
  • Ali postelja za vas ni dovolj velika?
  • Ali se po spanju v postelji ne počutite spočiti in naspani?
  • Ali se težko pred spanjem namestite tako, da bi mirno zaspali?
  • Ali vam je v postelji prevroče ali prehladno?
  • Ali zjutraj čutite bolečine v določenih delih telesa?
  • Ali se ponoči pogosto zbujate?

Če je vsaj eden od odgovorov pozitiven, je čas, da začnete o zamenjavi vzmetnice oziroma celotne postelje zares tudi razmišljati.

ČE SPITE BOLJE, ŽIVITE BOLJE

Če se boste odločili za nakup nove postelje, razmislite o odločitvi za nakup čim bolj kakovostne in trajne postelje. Postelje izdelane iz naravnih materialov, ki bodo dolgo zadržali svoje lastnosti in vam nudili stalno udobje pri spanju. Razmislite o nakupu postelje HÄSTENS. Za boljši pregled nad celotno ponudbo njihovih postelj si oglejte tudi primerjavo med posteljami Hästens.

Hästens Sleep Spa Prehod omogoča preizkus vseh naboljših modelov postelj Hästens. Nakup postelje po vaši meri.
V Hästens Sleep Spa Prehod postelje Hästens lahko popolno preizkusite

2. Korak: OBIŠČITE HÄSTENS SLEEP SPA

Če želite, da bo vaša izbira nove postelje zares idealna za vas, si za nakup postelje predvsem vzemite dovolj časa. Osebna izbira je nujna. Dobre postelje, ki vam bo zares ustrezala, ni mogoče kupiti preko interneta ali na podlagi ogleda reklamnih spotov na televiziji. Posteljo je potrebno preizkusiti in to na tak način, da se boste prepričali, da je vaša odločitev za nakup pravilna.

Obiščite Hästens Sleep Spa in izkoristite pomoč izkušenega in izšolanega svetovalca za spanje. Če se na preizkus pripravite, bo potekal hitreje in bolj učinkovito. Naš “sleep coach” vam bo pomagal, da boste postelje preizkusili na pravilen način. Vodil vas bo skozi celoten postopek preizkušanja na način, da boste lahko sami ugotovili, katera postelja je za vas in vaš način spanja najprimernejša.

Svetovalcu zaupajte vaše spalne navade, pojasnite mu vaš način spanja, kakšno velikost postelje si želite, vaša opažanja o sedanjem načinu spanja in o morebitnih težavah, ki jih med spanjem ali po njem opazite. Svetovalec vam bo pojasnil vse podrobnosti in vam odgovoril tudi na vsa vaša vprašanja.

Za preizkus in nakup postelje si vzemite dovolj časa. Ko ležite v njej, se osredotočite na občutke. "Sleep coach" vam bo pri tem v pomoč.
Posteljo preizkusite na način, kot dejansko spite

3. Korak: VZEMITE SI DOVOLJ ČASA ZA PREIZKUŠANJE

Posteljo preizkusite na način in v položaju, v katerem dejansko spite. V takem položaju ležite vsaj deset minut, da dobite pravi občutek udobja, ki vam ga postelja nudi. Če boste posteljo delili s partnerjem, jo preizkusita oba. Ker smo si ljudje zelo različni, se zelo pogosto dogaja to, da vsak partner potrebuje drugačno posteljo, predvsem drugačno trdoto. Ker postelje Hästens omogočajo deljeno in različno trdoto na obeh straneh postelje, bo postelja tako lahko vedno prilagojena potrebam obeh partnerjev.

Spalni položaj se lahko s časom tudi nekoliko spreminja. Telo se samodejno prilagodi obstoječi postelji in se to tudi zapomni. Pri izbiri postelje upoštevajte dejstvo, da bo nova postelja povsem drugačna in da bo vaše telo potrebovalo nekaj časa, da prilagodi do sedaj naučeni način spanja na udobje v novi postelji. To lahko traja nekaj časa, običajno dva do šest tednov.

Preizkus postelj v Hästens Sleep Spa Prehod poteka v povsem zasebnem okolju. To lahko dosežemo samo s predhodno prijavo za testiranje v dogovorjenem času. Postelje bodo posebej pripravljene samo vas, za naročene obiskovalce. Pričakoval vas bo naš “sleep coach”, ki bo naredil vse, da vam bo preizkus postelj dal vse odgovore na vaša pričakovanja, ki se nanašajo na novo posteljo.

Odločitev za nakup postelje Hästens je trajnostna odločitev, spali boste na naravnih materialih in posteljo uporabljali zelo dolgo časa.
Pri odločanju za nakup nove postelje je postelja Hästens odlična izbira

4. Korak: POTREBUJETE SAMO VZMETNICO ALI CELOTNO POSTELJO?

Najboljše spanje omogočajo postelje, ki so izdelane enotno, kot samostojni spalni sistem. To pomeni, da ogrodje postelje skupaj z vzmetnico in nadvzmetnico sestavlja spalni sestav, ki daje postelji ustrezno trdnost, pri spanju pa najboljšo možno podporo in udobje.

Če imate posebno ogrodje postelje, ki ga v vsakem primeru želite zadržati, in če je še vedno v brezhibnem stanju, se lahko odločite tudi samo za zamenjavo vzmetnice. V vsakem primeru pa je vzmetnici potrebno dodati žimnico oziroma nadvzmetnico, ki ustvarja potrebno mehkobo in udobje med spanjem.

Celotno posteljo pa je v vsakem primeru potrebno zamenjati, če je postelja premajhna za udobno spanje. Večja velikost postelje vedno daje več udobja pri spanju. Telo se lažje samodejno prilagodi in se postavi v najprimernejši spalni položaj.

Postelje Hästens imajo zelo stabilno ogrodje, v katerega je vgrajen tudi nosilni sistem vzmeti (boxspring) z več sloji naravnih materialov, ki že dajejo osnovno podporo vzmetnici. Za ogrodje postelje je zelo pomembna trdnost spojev lesenih delov, da med spanjem na oddajajo nobenih motečih zvokov in da spoji ostanejo trdni zelo dolgo časa. Postelje Hästens so izdelane tako, da je njihova trajnost vsaj 25 let, kolikor traja tudi jamstvo za kakovost ogrodja in vzmetnih delov postelje.

Nakup večje postelje vam bo omogočil več udobja pri spanju, ker boste imeli dovolj prostora da najdete najboljši položaj za spanje.
Večja postelja vam daje več svobode pri iskanju najboljšega položaja za spanje

5. Korak: KAKŠNA VELIKOST NOVE POSTELJE BI VAM NAJBOLJ USTREZALA?

Eno splošnih pravil za nakup nove postelje je izbira večje postelje, če bo le ustrezala prostoru, kjer bo nameščena. Večja postelja pomeni večje udobje in boljši spanec. Postelja naj vam nudi udobje v vsakem spalnem položaju, tudi ko se povsem sprostite. Pomembna ni samo dolžina postelje, ki jo prilagodite vaši višini, ampak tudi širina postelje. Dovolj velika postelja vam omogoči, da boste v njej vedno našli najustreznejši spalni položaj.

Med spanjem se vaše telo samodejno prilagaja, da najde najudobnejši spalni položaj. V dovolj veliki postelji je to enostavno zgodi ponoči med spanjem. Ko se telo nahaja v zares udobnem položaju, do kasnejšega premikanja telesa med spanjem ne pride. Vaš spanec bo mirnejši in brez nočnega zbujanja.

Če je prostor spalnice omejen, preverite različne možnosti postavitve postelje. Upoštevate, kakšna lokacija postelje bi vam ustvarila najprimerneši položaj za spanje. Vedno upoštevajte dejstvo, da so postelje Hästens trajna dobrina in da je dolgo časa ne boste zamenjali. Morda nikoli več.

Najbolj ustrezno posteljo za udobno spanje boste zagotovo našli. Verjetno bo to postelja 2000T, Herlewing, Eala ali Maranga.
Po določenem času boste ugotovili, katera postelja vam najbolj ustreza

6. Korak: SLEDITE SVOJIM OBČUTKOM IN IZBERITE SI NAJUSTREZNEJŠO POSTELJO ZA VAS

Pri izbiri postelje se najprej osredotočite na podpiranje telesa med ležanjem v spalnem položaju. Pri tem gre za to, da ugotovite, ali je podpora enakomerno razporejena po celotni površini telesa, ki se postelje dotika. Dobro podpiranje postelje se pokaže tudi v pravilni legi hrbtenice pri spanju na boku. Hrbtenica mora biti v povsem vodoravni legi, vključno z vratomin glavo. Ko vas postelja idealno podpira, praviloma ne potrebujete niti blazine za podporo glave.

Dobra podpora tudi prepreči koncentrirane pritiske na izpostavljene dele telesa, kot so rame in boki. Zato se je potrebno do določene mere pogrezniti v posteljo, kar omogoča samo ustrezna debelina postelje. To je še posebej pomembno v primerih, če imate problem z bolečinami. Najboljšo podporo omogoča prava kombinacija vzmetnih vložkov in premišljeno zaporedje plasti materialov v postelji, konjske žime, volne, bombaža, lana.

Poleg ustrezne podpore je pri izbiri idealne postelje pomemben občutek udobja. Udobje pri spanju je povsem druga kategorija občutkov. Najlažje je udobje pojasniti s tem, koliko časa lahko ostanete v določenem spalnem položaju, ne da bi začutili potrebo po premikanju. Najbolj udobna postelja za vas bo tista, v kateri se boste zbudili v istem položaju, kot ste zaspali.

Na udobje najbolj vpliva sestav plasti naravnih materialov v postelji, ki ustvarjajo potrebno zračnost in uravnavajo temperaturo telesa med spanjem. Prav ustrezna temperatura izboljša regeneracijo organizma.

IZJEMNA POSTELJA 2000T ALI ENA OD OSTALIH POSTELJ

Najbolj udobna postelja iz kolekcije Hästens je vsekakor postelja 2000T, ki je tudi izdelana prav s tem namenom ustvariti najboljši spanec. Postelja 2000T vsebuje prav vse najboljše, kar postelja lahko ima. Izbrati morate samo ustrezno trdoto in velikost. Morda vas je postelja 2000T že osvojila, saj nikogar ne pusti ravnodušnega. In če jo sprejmete kot naložbo v kakovost preostalega dela življenja, je to prava postelja tudi za vas.

Postelja 2000T ima vse najboljše, kar postelja lahko ima. Nakup postelje 2000T vam zagotovi najboljši možni spanec.
Postelja 2000T je izdelana z namenom, da ustvari najboljši spanec

Čeprav je postelja 2000T skoraj vedno najboljša izbira, včasih lahko cenovno presega razpoložljiva sredstva. Kljub temu je vredno preudariti pomen dobrega spanja in dolgo uporabno dobo postelje.

PREDSTAVLJAJTE SI, KAKO BI BILO, ČE BI VSAK DAN ZARES, ZARES DOBRO SPALI

Da bi povečal dostopnost dobrega spanja tudi v primerih, ko postelja 2000T ni dosegljiva, Hästens nudi še več drugih modelov postelj, ki sicer prav tako omogočajo odlično podporo, morda ob nekoliko nižji stopnji udobja. Vse postelje so izdelane iz enakih materialov, samo da je njihova vsebnost v posteljah manjša.

Hrbtišče lahko izberete po obliki, velikosti in tkanini, v katereo naj bo oblečeno. Hrbtišče je montirano na posteljo ali steno.
Hrbtišče postelje lahko izberete povsem po svoji meri

7. Korak: PREVERITE, ALI POTREBUJETE TUDI HRBTIŠČE

S posteljo običajno potrebuje tudi hrbtišče, če posebej, če postelje ne uporabljate samo za spanje. Za branje knjige na primer potrebujete udobno in dovolj visoko hrbtišče. Udobje lahko še izboljšate z uporabo dodatnih blazin. Ko se odločate za izbiro hrbtišča, upoštevajte predvsem vaše želje in občutke.

Izbira hrbtišč je velika. Lahko izberete določeno velikost, lahko izberete dizajn in tekstilno prevleko. Hrbtišče postelje je lahko pritrjeno na posteljo ali na steno. Svetovalcu v Sleep Spa pojasnite vaša pričakovanja, da vam pomaga izbrati najustreznejšega.

Med spalnimi dodatki so najbolj iskane pižame v belo-modrem karo vzorcu. Izbirate lahko še več drugih izdelkov za spalno ugodje.
Spalni dodatki iz najbolj kakovostnih materialov za prijetno spanje

8. Korak: IZBERITE PRAVO POSTELJNINO, VZGLAVNIKE, BLAZINE, ODEJE

Ko izberete posteljo, preverite tudi kakšno dodatno opremo potrebujete, da bo vaš spanec zares najboljši. K dodatni opremi spadajo zaščita za vzmetnico in nadvzmetnico, posteljnina in prevleke zanjo. Poskrbite za usklajeno udobje postelje in posteljnine. Lahko si preberete tudi nekaj napotkov, kako izbrati posteljnino za posteljo Hästens.

Najprej preverite, ali vam bolj ustreza enojna ali dvojna odeja. Plimoji iz najfinejšega puha so na voljo v štirih različnih izvedbah, za zimsko, vmesno in poletno obdobje ter posebno fina izvedba plimoja 2000T. Izbiro prilagodite temperaturnim razmeram v spalnem okolju.

Na podlagi testiranj in izkušenj z uporabo vzglavnikov in blazin je Hästens pripravil ustrezno prilagojeno izbiro vzglavnikov za posamezne modele postelj. Razlikujejo se po količini polnjenja in občutku trdote. Seveda vzglavnike lahko prilagodite vašim osebnim občutkom in izberete njihovo velikost in trdoto povsem po vaši meri.

Če boste posteljo zares pravilno izbrali, boste po nekajdnevnem spanju morda ugotovili, da zaradi odlične podpore postelje, vzglavnika niti ne potrebujete. Vzglavnik boste potrebovali samo še za to, da vam daje dodaten občutek ugodja ob glavi, ker smo tega dolga leta vajeni.

Ker je postelja izdelana iz najboljših naravnih materialov, je jajustreznejše tudi to, da so prevleke za odeje in blazine prav tako izdelane iz najboljših tkanin. Hästens ima zelo širok izbor materialov, kot so saten, perkal, tvil, fil-à-fil, žakard, tkanine iz najfinejšega egiptovskega bombaža, tudi iz lana in modal vlaken. Izberite si najprimernejše od njih.

Hästens Sleep Spa Prehod ima usposobljeno ekipo za dostavo in montažo postelj, kakor tudi za redno vzdrževanje in nego.
Dostavo postelj in strokovno montažo zagotovi Hästens Sleep Spa Prehod

9. Korak: UGOTOVITE, KAKO BO POTEKALA DOSTAVA IN MONTAŽA NOVE POSTELJE

Hästens Sleep Spa poskrbi za dostavo in montažo postelj na mestu postavitve. Da bi to potekalo brez posebnih težav, je potrebno preveriti dostop in temu primerno prilagoditi tako sestav postelje, kot način dostave.

Dostop do vhoda v stavbo običajno ne predstavlja problem, hitro pa lahko problem nastopi v nadaljevanju prenosa postelje v spalnico. Najprej je potrebno preveriti, ali so vrata dovolj visoka v primerjavi s širino postelje. Enako je potrebno preveriti tudi možnost dostopa z dvigalom ali prenos po stopnišču. Svetovalec v Sleep Spa zelo dobro ve, na kaj je pri tem potrebno paziti.

Če ugotovite, da dostava postelje v enem kosu ne bo možna, se dogovorite za deljeno ogrodje postelje. Vzmetnico praviloma ni potrebno deliti, razen izjemoma ali pri nastavljivih posteljah. Žimnica oziroma nadvzmetnica ostane vedno v enem kosu.

S posteljo, ki ste jo izbrali, ali s posteljo, ki je izbrala vas, boste zagotovo zadovoljni zelo dolgo časa. Nakup postelje Hästens je prava odločitev.
Zadovoljni s pravo izbiro, postelja bo vaša

10. Korak: PONOVNO PREVERITE, DA JE VAŠ IZBOR ZARES PRAVI

Ali ste brez kakšnih koli dvomov postelje Hästens v Sleep Spa dovolj dobro preizkusili? Če je vaš odgovor pozitiven, ne dvomite več v izbiro in izbrana postelja Hästens je zagotovo prava. V nasprotnem primeru si vzemite dodatni čas in preizkus postelj ponovite.

Dogovorite se za ponoven preizkus čez nekaj dni in pred tem še enkrat premislite o vaših spalnih navadah in potrebah. Ob naslednjem preizkusu postelj se osredotočite samo na tisto, kar vam je povzročalo dilemo o izboru. Vsako posteljo preizkusite resnično tako, kot boste na njej spali. Vzemite si dovolj časa in odmislite vse okrog sebe. Zaprite oči in se osredotočite na občutke.

Morda tudi to ne bo dovolj za končno odločitev. V takem primeru je najbolje, da se odločite prespati na postelji na eni od lokacij, ki jih nudi Hästens kupcem svojih postelj. Vse informacije o tem vam bo posredoval “sleep coach”.

PRIDRUŽITE SE NASPANIM LJUDEM

Ko bo izbrana postelja našla mesto v vaši spalnici, bo to poseben dogodek. Veselite se ga v njegovem pričakovanju.
Pred uresničitvijo sanj si privoščite še izbrano penino in sanje se bodo uresničile