Spirit of excellence

Hästens obstaja od leta 1852 in je v času svojega obstoja ustvaril lastno ideologijo o potrebi po povezovanju mojstrskega znanja in spretnosti, ki je v obdobju šest generacij pripeljala do sedanje odličnosti njihovih postelj.
Že od vsega začetka so njihovi izdelki povezani s konjsko žimo, saj so iz nje najprej izdelovali sedla za konje. Svoje mojstrstvo so kasneje nadaljevali z oblazinjenjem kočij in se kasneje preusmerili na izdelavo postelj. Specializirali so se na izdelavo najkakovostneijših in najudobnejših postelj, ki so v celoti izdelane iz naravnih materialov, ročno na tradicionalen način.

Bombaž, konjska žima, volna in lan so znani kot najboljši naravni materiali za izdelavo postelj in še danes ni možno najti ustreznaga nadomestila zanje. Najboljši način njihove obdelave in sestavljanja v končni izdelek – posteljo Hästens ostaja še vedno ročno delo, ki temelji na mojstrstvu izdelovalcev. Globoke korenine razumevanja materialov in tehnologije izdelave so pogoj, da postelje dosežejo zahtevan nivo odličnosti. Druge poti enostavno ni.

S svojo posteljo boste občutili prijeten občutek dotika s samimi naravnimi materiali, ki vam bodo omogočili sproščujoče in globoko spanje.