LUKSUZNE POSTELJE HÄSTENS – UMETNOST NAJBOLJŠEGA SPANJA

V nadaljevanju svojega življenja zares lahko dobro spite. V postelji HÄSTENS.

Vrhunske postelje Hästens so že izdelane z namenom, da omogočijo najboljši možen spanec, saj je zdravje in dobro počutje podnevi neposredno povezano z njim. V postelje so vgrajeni preverjeni in posebej izbrani naravni materiali ter vdelano vse znanje, ki si ga je Hästens pridobil v 160 letih izdelave postelj. Vse postelje se izdelujejo ročno, najbolj luksuzne postelje med njimi tudi 360 ur.

Program postelj Hästens obsega enajst modelov postelj. Najbolj cenjene med njimi so kontinentalni modeli postelj, kot je luksuzna postelja 2000T, ter ostale vrhunske postelje HERLEWING, EALA in MARANGA. Vse so sestavljene iz treh osnovnih delov, podnožja z boxspring vzmetenjem, vzmetnice in žimnice oziroma nadvzmetnice.

Vrhunske postelje z okvirjem SUPERIA, EXCEL in MARQUIS so sestavljene iz podnožja in žimnice. Podnožje postelje vključuje boxspring ogrodje z Bonnellovimi vzmetmi ter vgrajeno vzmetnico.

Tretja skupina postelj Hästens vključuje ekskluzivne dizajnerske modele postelj s kontinentalnim sestavom, MARWARI IN APPALOOSA. Četrto ekskluzivno skupino postelj predstavljajo najbolj luksuzne postelje. To sta postelji VIVIDUS in GRAND VIVIDUS.

Kontinentalni modeli luksuznih postelj HÄSTENS

Kontinentalni modeli postelj Hästens so trodelni in obsegajo naslednje modele postelj: 2000T, HERLEWING, EALA in MARANGA.

Kontinentalne postelje so sestavljene iz treh osnovnih delov. Leseno podnožje sestavlja škatlasto boxspring vzmetenje, ki ima vgrajene nosilne Bonnellove vzmeti. Pri bolj izpopolnjenih luksuznih modelih postelj tudi žepkaste vzmeti, ki so z zgornje strani oblazinjene s sloji lanu, bombaža, volne in konjske žime. Vsak model luksuzne postelje ima nekoliko drugačno razporeditev slojev navedenih materialov. 

Vzmetnica predstavlja srednji del kontinentalne postelje, ki v največji meri vpliva na kakovost in udobje pri spanju. Sestavlja jo paket žepkastih vzmeti, ki je prilagojen višini in trdoti postelje, ter več slojev na obeh straneh simetrično razporejenih naravnih materialov. Simetrija vzmetnice omogoča občasno obračanje vzmetnice in s tem bolj enakomerno obremenjevanje celotne postelje v več letih njene uporabe. Obračanje vzmetnice je tudi sestavni del pravilnega vzdrževanja kontinentalne postelje.

Tretji del kontinentalne postelje Hästens predstavlja zgornja žimnica, nadvzmetnica ali toper. Za luksuzne kontinentalne postelje je priporočljiva izbira enega od dveh najboljših modelov žimnic, BJX ali BJX Luxury, ki sta tudi najbolje usklajena z udobjem kontinentalnih postelj. BJX žimnica ustvarja fino mehkobo in in zračnost v neposredni bližini telesa med spanjem. Nakodrana konjska žima v njih deluje kot množica zelo finih in mehkih vzmeti. Najboljši model žimnice je prva izbira za vse vrhunske postelje Hästens.

Boxspring postelje HÄSTENS z okvirjem

Vrhunske Hästens postelje z okvirjem, boxspring postelje ali skandinavske postelje so dvodelne postelje in obsegajo naslednje modele: SUPERIA, EXCEL in MARQUIS.

V okvirju vrhunske boxspring postelje Hästens so združeni vsi sloji materialov, ki v plivajo na kakovost spanja. Osnovno boxspring vzmetenje, ki je izdelano iz Bonnellovih vzmeti, nadgrajuje žepkasto vzmetenje in oblazinjenje z več sloji udobja iz naravnih materialov. Ker postelja nima srednje vzmetnice, je število plasti naravnih materialov v posteljah zmanjšano, ker pri njih načrtovalcem ni bilo potrebno upoštevati simetrije srednje vzmetnice.

Enakomerno podporo telesa med spanjem na Hästens posteljah z okvirjem v celoti zagotovi vzmetni sestav v okvirju postelje. Razlika postelj z okvirjem v primerjavi s kontinentalnimi posteljami je tudi v tem, da je obračanje boxspring postelje z okvirjem možno samo v eni smeri,pod pogojem, da hrbtišče postelje ni pritrjeno na njen okvir.

Na spalno udobje na boxspring posteljah z okvirjem močno vpliva tudi zgornja žimnica, ki ustvarja mikroklimo v neposredni bližini telesa. Za ustvarjanje najboljših mikroklimatskih pogojev med spanjem je zato priporočljivo, da se za posteljo z okvirjem izbere enega od dveh najboljših modelov žimnic, BJX ali BJX Luxury.

Ekskluzivni modeli postelj HÄSTENS

Ekskluzivne postelje Hästens imajo svojstven dizajn. Postelji MARWARI in APPOLOOSA predstavljata nadgradnjo modela 2000T. Za njihove dimenzije veljajo enaki standardi, kot za ostale kontinentalne postelje.

Izjemna postelja VIVIDUS je Hästens postelja, ki je narejena po najvišjih standardih kakovosti, ki jih je Hästens določil sam na podlagi izkušenj in svojih kriterijev najboljše možne izvedbe postelje. Postelja VIVIDUS je izjemna v vseh pogledih.

Postelja VIVIDUS je kontinentalni model z osnovnim okvirjem, vzmetnico in žimnico. Izdelana je lahko samo v treh dimenzijah:

a) Vrhunska postelja VIVIDUS (1): 210 cm x 210 cm

b) Vrhunska postelja VIVIDUS (2): 240 cm x 270 cm

c) Vrhunska postelja VIVIDUS (3): 305 cm x 305 cm