LUKSUZNE POSTELJE HÄSTENS – UMETNOST NAJBOLJŠEGA SPANJA

V preostalem delu svojega življenja zares lahko dobro spite. V postelji HÄSTENS.

Vse modele postelj Hästens sestavljajo enaki osnovni naravni materiali, konjska žima, volna, bombaž, lan, jeklene vzmeti in les. Razlike med njimi so v sestavu posameznih plasti materialov. Pri vseh modelih postelj Hästens je kombinacija plasti naravnih materialov in njihova debelina natančno in do podrobnosti premišljena, tako da vsaka postelja omogoči ustrezno podporo pri spanju.

Kontinentalni modeli postelj HÄSTENS

Kontinentalni modeli Hästens postelj so trodelni in obsegajo naslednje modele postelj: 2000T, HERLEWING, EALA in MARANGA.

Trodelni sestav postelje obsega leseno ogrodje, v katerem vgrajene osnovne brinelove vzmeti, pri bolj izpopolnjenih modelih postelj tudi žepne oziroma boxspring vzmeti, ki jih prekrivajo sloji lanu, bombaža, volne in konjske žime. Vsak model postelje ima nekoliko drugačno razporeditev slojev navedenih materialov. 

Srednjo vzmetnico pri kontinentalnih posteljah sestavlja paket žepnih (boxspring) vzmeti, ki je prilagojen višini in trdoti postelje, ter več slojev naravnih materialov, ki so v njej vertikalno razporejeni simetrično. Simetrija vzmetnice omogoča obračanje vzmetnice in s tem bolj enakomerno obremenjevanje celotne postelje v več letih njene uporabe. Obračanje vzmetnice je sestavni del pravilnega vzdrževanja kontinentalne postelje.

Tretji del kontinentalne postelje Hästens predstavlja zgornja žimnica, nadvzmetnica ali toper. Za kontinentalne postelje je priporočljiva izbira enega od dveh najboljših modelov žimnic, BJX ali BJX Luxury, ki sta z vidika materialov najbolje usklajena s kontinentalnimi modeli postelj.

Modeli postelj HÄSTENS z okvirjem

Hästens postelje z okvirjem so dvodelne in obsegajo naslednje modele postelj: SUPERIA, EXCEL in MARQUIS.

V spodnjem okvirju teh postelj so združene vse plasti materialov, ki v plivajo na kakovost spanja. Ker postelja nima srednje vzmetnice, je število plasti naravnih materialov v posteljah zmanjšano, ker pri njih načrtovalcem ni bilo potrebno upoštevati simetrije srednje vzmetnice.

Enakomerno podporo telesa med spanjem na Hästens posteljah z okvirjem v celoti zagotovi osnovna vzmetnica v okvirju postelje. Razlika postelj z okvirjem v primerjavi s kontinentalnimi posteljami je tudi v tem, da je obračanje postelje z okvirjem možno samo v eni smeri pod pogojem, da hrbtišče postelje ni pritrjeno na njen okvir.

Na spalno udobje na posteljah z okvirjem močno vpliva tudi zgornja žimnica, ki ustvarja mikroklimo v neposredni bližini telesa. Za ustvarjanje najboljših mikroklimatskih pogojev med spanjem je zato priporočljivo, da ses posteljo z okvirjem izbere enega od dveh najboljših modelov žimnic, BJX ali BJX Luxury.

Ekskluzivni modeli postelj HÄSTENS

Ekskluzivne postelje Hästens imajo svojstven dizajn. Postelji MARWARI in APPOLOOSA predstavljata nadgradnjo modela 2000T. Za njihove dimenzije veljajo enaki standardi, kot za ostale kontinentalne postelje.

Izjemna postelja VIVIDUS je Hästens postelja, ki je narejena po najvišjih standardih kakovosti, ki jih je Hästens določil sam na podlagi izkušenj in svojih kriterijev najboljše možne izvedbe postelje. Postelja VIVIDUS je izjemna v vseh pogledih.

Postelja VIVIDUS je kontinentalni model z osnovnim okvirjem, vzmetnico in žimnico. Izdelana je lahko samo v treh dimenzijah:

a) Vrhunska postelja VIVIDUS (1): 210 cm x 210 cm

b) Vrhunska postelja VIVIDUS (2): 240 cm x 270 cm

c) Vrhunska postelja VIVIDUS (3): 305 cm x 305 cm