PRIMERJAVA POSTELJ HÄSTENS

Primerjava vseh modelov postelj vam olajša pregled nad celotno ponudbo postelj Hästens. Pripravili smo jo z namenom, da vsem, ki se zanimate za nakup postelje, olajšamo izbiro.

V želji, da svoje postelje čim bolj prilagodi potrebam različnih uporabnikov, ima Hästens v svojem programu 11 modelov postelj. Vse postelje imajo veliko skupnega, a so med njimi tudi razlike.

Postelje Hästens smo razdelili v štiri skupine:

  1. Postelje z okvirjem ali boxspring postelje (SUPERIA, EXCEL in MARQUIS)
  2. Kontinentalne postelje (2000T, HERLEWING, EALA in MARANGA)
    Med kontinentalne postelje sodi tudi nastavljiva postelja NOVORIA
  3. Dizajnerske postelje (APPALOSA in MARWARI)
  4. Ekskluzivne postelje (GRAND VIVIDUS in VIVIDUS)

Boxspring postelje

Ta skupina postelj Hästens je izdelana iz dveh delov, podnožja postelje v boxsprig izvedbi in nadvzmetnice. Te modele postelj večkrat imenujejo tudi skandinavske postelje z okvirjem. Pri teh posteljah okvir podnožja postelje vsebuje vse elemente klasičnega podnožja in vzmetnice, pri čemer je njihov sestav optimiran in prilagojen osnovni konstrukciji postelje.

Postelje z okvirjem so sestavljene iz dveh delov - boxspring okvirja z vgrajeno vzmetnico in nadvzmetnice. Modeli SUPERIA, EXCEL in MARQUIS
Postelja z okvirjem, boxspring ali skandinavski model postelje Hästens

Osnovno boxspring vzmetenje, nadgrajuje vložek žepkastih vzmeti, ki je nato oblazinjen s sloji konjske žime, volne in bombaža. Ogrodje postelje je izdelano iz počasi rastočega skandinavskega bora, ki je zaradi tradicionalnega načina izdelave brez uporabe vijakov zelo stabilno.

Ker postelja nima srednje vzmetnice, je število slojev naravnih materialov v posteljah z okvirjem zmanjšano. Vzmetnica ima namreč podvojene sloje udobja, ki so nameščeni z obeh strani žepkastega vzmetnega vložka. Pri načrtovanju udobja postelje tako ni bilo potrebno upoštevati simetrije srednje vzmetnice. Enakomerno podporo telesa med spanjem in potrebno udobje v celoti zagotavlja spalni sestav v okvirju postelje.

Med boxspring postelje Hästens oziroma skandinavske postelje z okvirjem spadajo postelje SUPERIA, EXCEL in MARQUIS.

Postelja SUPERIA

Postelja Superia je najbolj izpopolnjen model postelje Hästens z okvirjem. Srednje visoko leseno ogrodje postelje sestavljata dva sistema vzmeti in 15 slojev strokovno razporejenih in izbranih naravnih materialov. Zgornji del postelje Superia predstavlja nadvzmetnica, ki je lahko izdelana v treh izvedbah.

Za premišljeno spanje

Ravno prava globina postelje omogoča pravilno lego hrbtenice, ne glede na to, kako ležimo. Je osupljivo premišljena postelja. Ko se uležete vanjo, so občutki izjemni. Postelja Superia je narejena tako, da se v njej sprostite in zbudite spočiti.

Postelja EXCEL

Postelja Excel vas prijetno objame in vsakič napolni z energijo, kadarkoli jo uporabite. Ima nekoliko večjo trdoto, ki vam ob njeni uporabi daje občutek spanja »na« postelji bolj kot »v« njej. Postelja je odlična za vse tiste, ki jim mehkejša postelja ne ustreza.

Za podarjene sanje

V postelji Excel se boste vedno prijetno sprostili. To vam bo omogočilo 18 plasti skrbno izbrane konjske žime, volne, bombaža in lanu. Premišljeno razporejeni sloji naravnih materialov so vgrajeni v stabilno leseno ogrodje. Prepustite se ji vsakič, ko si morate ponovno nabrati energije.

Postelja MARQUIS

Postelja Marquis predstavlja osnovni model postelje Hästens. Vsebuje vse pomembne sestavne elemente, ki vplivajo na dober spanec, in tak sestav slojev udobja, da je spanje v njej prijetno. Nekoliko trši občutek v postelji je ravno pravšnji za vse, ki jim ustreza taka trdota. Enaki naravni materiali, kot pri vseh ostalih posteljah Hästens, so razporejeni v manj plasteh, a delujejo na enak način.

Za zmagovit začetek

Udobje, zračnost in odvajanje vlage je zagotovljeno na najboljši način. Dvojni sistem vzmeti zagotavlja enakomerno podporo pri spanju za potrebno sprostitev. S posteljo Marquis lahko vsak uresniči sanje o spanju na originalni postelji Hästens. Je odlična izbira za otroke in mladostnike, ki prav tako potrebujejo dober spanec, da lahko spočiti začnejo nov dan. Udobje postelje Marquis z dodatno mehkobo izboljša BJX ali BJX Luxury žimnic.

Tehnični podatki in cena boxspring Hästens postelj

Postelja SUPERIAPostelja EXCELPostelja MARQUIS
Višina postelje: 58 cm
– podnožje 37 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 16 cm
Višina postelje: 57 cm
– podnožje 36 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 16 cm
Višina postelje: 56 cm
– podnožje 28 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 23 cm
Teža postelje: 129 kgTeža postelje: 122 kgTeža postelje: 107 kg
Sestav postelje: 18 slojev
od tega
– 3 sloji konjske žime
– 5 slojev volne in bombaža
– 2 sloja lanu
– žepkaste vzmeti 15 cm
– Bonnell vzmeti 13 cm
Sestav postelje: 18 slojev
od tega
– 3 sloji konjske žime
– 5 slojev volne in bombaža
– 2 sloja lanu
– žepkaste vzmeti 13 cm
– Bonnell vzmeti 13 cm
Sestav postelje: 18 slojev
od tega
– 3 sloji konjske žime
– 5 slojev volne in bombaža
– 2 sloja lanu
– žepkaste vzmeti 13 cm
– Bonnell vzmeti 6,7 cm
Cena dvojne postelje:
od 11.085 €
Cena dvojne postelje:
od 8.485 €
Cena dvojne postelje:
od 7.925 €

Kontinentalne postelje

Izbor kontinentalnih postelj Hästens je veliko večji. Vključuje vse ostale modele postelj, ki so sestavljene iz treh osnovnih delov, podnožja postelje, vzmetnice in nadvzmetnice. Predstavljajo pravi spalni sistem, ki omogoča podrobno načrtovano spanje ob ustreznem udobju.

Kontinentalni modeli postelj Hästens - sestavlja jih boxspring ogrodje, vzmetnica in nadvzmetnica. Modeli 2000T, HERLEWING, EALA in MARANGA
Kontinentalni model postelje Hästens v sestavu podnožje, vzmetnica in nadvzmetnica

Ogrodje postelje vsebuje osnovno boxspring vzmetenje, ki prevzema fukncijo podpiranja in porazdeli obremenitve po celotnem ogrodju. Pri dveh bolj izpopolnjenih modelih ga nadgrajuje še en vložek žepkastih ali manjših Bonnellovih vzmeti. Celoten sestav je nato oblazinjen s sloji konjske žime, volne in bombaža. Ogrodje postelje je izdelano iz počasi rastočega skandinavskega bora, ki je zaradi tradicionalnega načina izdelave brez uporabe vijakov zelo stabilno.

Vzmetnica je srednji sestavni del postelje, ki ustvarja ustrezno podporo telesa med spanjem in spalno udobje. Sestavljena je simetrično, tako da so z obeh strani sredinskega vmetnega vložka z žepkastimi vzmetmi razporejeni enaki sloji udobja. To pomeni, da imajo kontinentalni modeli postelj vgrajenih bistveno več slojev naravnih materialov in predvsem konjske žime.

Kontinentalni modeli postelj Hästens vključujejo postelje 2000T, HERLEWING, EALA in MARANGA. Posebno posteljo med njimi predstavlja še postelja NOVORIA, ki ima nastavljivo podnožje.

Luksuzna postelja 2000T

Postelja 2000T je najboljša postelja v tej skupini postelj in je bila izdelana prav z namenom, da omogoči najboljši možen spanec. Pri razvoju te postelje je Hästens uporabil vse svoje znanje in izkušnje, da je ustvaril pravo mojstrovino, ki jo upravičeno imenujemo postelja za najboljši možen spanec. Ko posteljo 2000T enkrat preizkusite, vam je takoj jasno, kaj to pomeni, in nikoli več je ne boste pozabili.

Mojstrovina prestiža in udobja

Vsaka podrobnost pri izdelavi postelje 2000T ima svoj namen. Ni pomembno, kako ležite, vedno vas podpira tako, da je vaša teža povsem enakomerno razporejena po površini telesa. Sestav 37 slojev skrbno izbranih naravnih materialov, njihova debelina in zaporedje so natančno premišljeni.

Postelja ima tri ločene sloje vzmeti, Bonnellove in žepkaste v podnožju postelje ter en sloj žepkastih vzmeti v vzmetnici. Zadnje imajo pesebej izbrano dolžino in trdoto za najboljše prilagajanje podpore. Izbrana kombinacija slojev konjske žime, volne in bombaža zagotavlja dodatno prožnost in izjemno zračnost.

Postelja HERLEWING

Postelja Herlewing je izjemna postelja, ki daje telesu uravnoteženo podporo in popolno sproščenost med spanjem. Ima zelo podobno zgradbo kot postelja 2000T, s tem da ima dva različna paketa Bonnellovega vzmetenja v podnožju postelje, ki skupaj delujeta na svojstven način. Razliko spoznate v občutkih, ko posteljo preizkusite. Ti vam za vedno spremenijo odnos do spalnega udobja.

Za aktivno sprostitev

Srednja vzmetnica ima povsem ločeno sestavljene žepkaste vzmeti, tako da posamezno prevzemajo točkovne obremenitve. Učinek je izreden. Premiki osebe na enem delu postelje nikoli ne moti partnerja na drugem mestu v postelji, ker jih ne občuti.

Postelja EALA

Postelja Eala združuje vse najpomembnejše sestavne elemente, ki ustvarjajo občutek mehkobe in harmoničnega sproščanja. Izredno dobro vzdržuje optimalno mikroklimo telesa med spanjem ter uravnava njegovo temperaturo in primerno vlažnost. Po spanju v tej postelji se počutite sveži in polni energije. Občutek, da ste dobro spali, vas prevzame takoj, ko se zbudite.

Harmonija udobja

Postelja Eala ima posebej debele plasti konjske žime, ki spanje na njej naredijo tako posebno. Dodatne plasti volne in bombaža ter lanu ustvarijo optimalno okolje, da se po prespani noči počutite zares spočite. Dva sistema vzmeti, Bonnelove boxspring in žepkaste vzmeti v vzmetnici, izpopolnjujeta dober občutek podpiranja, tako da je vsak del telesa enakomerno podprt.

Postelja MARANGA

Postelja Maranga predstavlja osnovno posteljo višje ravni spalnega udobja. Združuje mehkobo, stabilnost in prožnost, ki jo pričakujete od zelo dobre postelje. Ima rahlo trši značaj, ki ga občutite takoj, ko se uležete vanjo in ko vas postelja začne podpirati. Vskič, ko jo uporabite, vam ustvarja prijeten občutek breztežnosti in v njej boste vedno dobro spali.

Večplastnost občutkov

Posteljo Maranga odlikuje odzivna prožnost. Ko se vležete vanjo, vas prijetno objame, ko vstanete, sledi vašim gibom in se takoj povrne v svojo prvotno obliko. To postelji zagotavlja natančno stransko ročno šivanje, ki z vseh strani stabilizira vzmetnico.

Tehnični podatki in cena kontinentalnih postelj

Postelja 2000TPostelja HERLEWINGPostelja EALAPostelja MARANGA
Višina postelje: 69 cm
– podnožje 30 cm
– vzmetnica 25 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 9 cm
Višina postelje: 65 cm
– podnožje 27 cm
– vzmetnica 24 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 9 cm
Višina postelje: 62 cm
– podnožje 26 cm
– vzmetnica 22 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 9 cm
Višina postelje: 69 cm
– podnožje 19 cm
– vzmetnica 21 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 16 cm
Teža postelje: 203 kgTeža postelje: 173 kgTeža postelje: 149 kgTeža postelje: 125 kg
Sestav postelje:
37 slojev, od tega
– 7 x konjska žima
– 15 x volna in bombaž
– 2 x lan
– žepkaste v. 18 cm
– žepkaste v. 8 cm
– Bonnell vzmeti 13 cm
Sestav postelje:
38 slojev, od tega
– 6 x konjska žima
– 16 x volna in bombaž
– 2 x lan
– žepkaste v. 15 cm
– Bonnell vzmeti 13 cm
Sestav postelje:
28 slojev, od tega
– 4 x konjska žima
– 12 x volna in bombaž
– 2 x lan
– žepkaste v. 15 cm
– Bonnell vzmeti 13 cm
Sestav postelje:
27 slojev, od tega
– 4 x konjska žima
– 12 x volna in bombaž
– 1 x lan
– žepkaste v. 13 cm
– Bonnell vzmeti 8 cm
Cena dvojne postelje:
od 40.880 €
Cena dvojne postelje:
od 29.680 €
Cena dvojne postelje:
od 20.480 €
Cena dvojne postelje:
od 13.080 €

Nastavljiva postelja LENORIA

Postelja Lenoria je nastavljiva postelja in odlična za vse tiste, ki v postelji radi tudi kaj delate. Berete knjigo, pišete ali si v njej nekdo nepričakovano ponudi zajtrk na pladnju.

Višina postelje: 66 cm

– podnožje 21 cm
– vzmetnica 22 cm
– nadvzmetnica 5 cm
– noge 18 cm

Teža postelje: 258 kg

Cena dvojne postelje: 23.585 €

Prava ustrežljivost

Odlična je za vse, ki potrebujejo tudi.pomoč za lažje vstajanje. Postelja omogoča daljinsko nastavljanje naklona hrbtišča in višine nožnega dela postelje.

Sestav postelje je enak kot pri postelji Eala.

Standardne velikosti postelj Hästens

Hästens izdeluje postelje povsem po meri. V spodnji tabeli so navedene standardne velikosti postelj, kar velja tako za postelje z okvirjem kot za kontinentalne postelje. Poleg postelj klasične oblike lahko nmaročite tudi okroglo posteljo poljubne dimenzije.

Širina
90 cm
Širina
105 cm
Širina
120 cm
Širina
140 cm
Širina
160 cm
Širina
180 cm
Širina
200 cm
Širina
210 cm
90 x 200105 x 200120 x 200140 x 200160 x 200180 x 200200 x 200
90 x 210105 x 210120 x 210140 x 210160 x 210180 x 210210 x 210
90 x 220105 x 220120 x 220140 x 220160 x 220180 x 220210 x 220

V primeru, da želite zadržati obstoječi okvir postelje, lahko naročite samo vmetnico in nadvzmetnico enega od modelov kontinentalnih postelj.

Dizajnerske postelje

Dizajnerske postelje so po sestavu kontinentalne postelje pobsem enake modelu postelje 2000T. Mednje spadata dva modela postelj Hästens, MARWARI in APPALOSA. Z njima je Hästens naredil korak v smeri manj tradicionalnega oblikovanja postelj in povabil k sodelovanju zunanje oblikovalce. Ker vsak oblikovalec gleda postelje s svojega zornega kota, sta obe postelji videti kot povsem drugačni a z enakim spalnim udobjem.

Tradicija v sodobnem ovoju

Na tak način sta nastali obe postelji. Postelja Marwari je oblečena v značilno rjavo karo preobleko z veliko posebnimi detajli. Ime je dobila po indijski pasmi rjavih konj enake barve. Izraža povsem samosvojo eleganco, ki jo dopolnjujejo vse dodane oblikovalske podrobnosti.

Postelja Appalosa predstavlja manjši odmik od tradicionalne “blue-check” preobleke. Tradicionalni vzorec, ki je simbol postelj Hästens, je imel povsem določen namen. Pomagal je mojstrom pri ročni izdelavi, ker jim je predstavljal šablono kotpomoč pri ročnem šivanju. Preobleka postelje Appalosa je tako nastala kot sodobna interpretacija vzorca “blue-check”. Ime je dobila po izredno lepi ameriški pasmi konj, poznanih po različnih lepih barvah in značilnih neurejeno razporejenih pikah.

Ekskluzivne postelje

Hästens stalno izpopolnjuje svoje postelje in išče nove možnosti za dodatno izboljšanje spanja in kakovosti postelj. Svoje ambicije, da izdelajo posteljo, ki bi presegala vse ostale postelje, so realizirali s posteljo VIVIDUS. Postelja predstavlja vrhunec udobja, kakovosti, mojstrstva in ergonomije. Pri njeni izdelavi cena ni predstavljala nobene vloge.

Postelja Vividus je bila do nedavnega najbolj dodelana postelja Hästens.

Zadnji dosežek je Hästens ustvaril s posteljo GRAND VIVIDUS, posteljo vseh presežkov. Ta postelja ne predstavlja samo vrhunec udobja ampak je poleg tega še pravo umetniško delo, ki ga je Hästens ustvaril v sodelovanju z enim najbolj luksuzno usmerjenim oblikovalcem.

Postelja VIVIDUS

Postelja VIVIDUS je uresničila sanje svojih ustvarjalcev. Razvili so jo do najmanjše podrobnosti z vso strastjo do brezkompromisne kakovosti. Ročna izdelava postelje v celoti traja najmanj 350 ur.

Izjemna postelja VIVIDUS je prava mojstrovina udobja, kakovosti in ročnega dela. Po izjemnosti presega vse ostale kontinentalne postelje.
Prestižna postelja VIVIDUS

Vrhunec ustvarjalnosti

Postelja Vividus je izjemna ročna stvaritev. Izdelujejo jo posebej izbrani in usposobljeni mojstri ročnega dela najmanj 350 ur. Napake na postelji pri njihovem delu niso sprejemljive. Postelja ima vse, samo napake ne. Novi lastnik dobi posteljo šele, ko je zagotovljeno, da bo njegov spanec resnično najboljši in da se bo zbudil poln energije.

Občutki, ki vam jih podarja postelja vividus, niso opisljivi. Lahko jih samo doživite.

Postelja DRĒMƏR

Postelja Drēmər je povsem nova luksuzna različica ikonične postelje 2000T. Postelja ima veliko izboljšav, dobila je novo izboljšano nadvzmetnico, novo preobleko – monogram karo tkanino, enako kot jih imajo postelje Grand Vividus. Oblikoval jo je Ferris Rafauli, ki ji je dal izjemno atraktivnost s svojimi oblikovalskimi idejami. Postelja je izjemna v vseh pogledih, dodal ji je tudi luksuzno oblikovano hrbtišče.

Postelja Drēmər ima magični vpliv na spanje

Postelja Drēmər s pripadajočim hrbtiščem
Postelja Drēmər z značilnim dizajnom Ferrisa Rafaulija

Ferris Rafauli je s posteljo Drēmər ustvaril novo umetniško delo za najboljši spanec.

Postelja GRAND VIVIDUS

Pri ustvarjanju postelje vseh presežkov Grand Vividus je sodeloval eden najbolj znanih oblikovalcev luksuznih stvaritev in domovanj elitnih naročnikov po vsem svetu, Ferris Rafauli. Hästens je v sodelovanju z njim ustvaril najbolj ekskluzivno posteljo, ki postavlja povsem nove meje udobja, mojstrstva in luksuza.

Ferris Rafauli je posteljo oblikoval s svojim značilnim slogom. V dizajn postelje je s svojiom občutkom za luksuzne podrobnosti vtkal zgodovinske značilnosti in dediščino Hästensa. Nastala je brezkompromisna postelja, ki je istočasno pravo umetniško delo ustvarjalcev.

Brezkompromisna postelja Grand Vividus, ki jo je Ferris Rafauli izdelal s svojim značilnim slogom in občutkom za najvišji nivo luksuza.
Postelja vseh presežkov – GRAND VIVIDUS

Ustvarjalnost z luksuznimi presežki

Ferris Rafauli je pri oblikovanju postelje Grand Vividus razumel in občutil smisel izdelave postelje, ki jo je Hästens z njim ustvaril. Še enkrat je dokazal, kakšen mojster je pri oblikovanju izdelkov in življenskega sloga najvišjega luksuznega nivoja.

Zaključek

Primerjavo postelj smo pripravili z namenom, da lahko dobite boljši pregled nad celotno ponudbo postelj Hästens in da vam olajšamo razmišljanje o tem, katera postelja bi vam najbolj ustrezala.

V celotnem programu postelj smo največ poudarka namenili posteljam z okvirjem in kontinentalnim posteljam, kjer so razlike med njimi, kar zadeva njihov sestav in spalno udobje, večje. Razlika postelj z okvirjem v primerjavi s kontinentalnimi posteljami je tudi v tem, da je obračanje postelje z okvirjem možno samo v eni smeri pod pogojem, da hrbtišče postelje ni pritrjeno na njen okvir. Obračanje zmetnice pri kontinentalnih posteljah je možno v vseh smereh.

Na spalno udobje v posteljah z okvirjem vpliva tudi izbira zgornje žimnice oziroma nadvzmetnice, ki dodatno pripomore pri ustvarjanju ugodne mikroklime v neposredni bližini telesa. Zato, ne glede na izbiro postelje vedno priporočamo izbero enega od dveh najboljših modelov žimnic, BJX ali BJX Luxury.

Spoznajte postelje in doživite občutke, ki vam jih nudijo. Prijavite se na osebni preizkus v našem Sleep Spa Prehod.

SPITE BOLJE, ŽIVITE BOLJE

Spoznajte postelje in v našem Sleep Spa Prehod doživite občutke, ki vam jih nudijo. Osebni preizkus je vedno pravo doživetje.
Uresničene sanje