9 NEZAMENLJIVIH ZNAČILNOSTI POSTELJE 2000T, KI VAM USTVARIJO EDINSTVENO SPALNO DOŽIVETJE

Postelja 2000T blue-check

Zakaj je postelja 2000T tako neprimerljiva z ostalimi posteljami in zakaj je spanje v njej tako edinstveno?

Postelja 2000T je bila prva med posteljami Hästens ustvarjena z namenom, da vam omogoči najboljše spanje in ustvari neprekosljivo spalno udobje. Kako ustvariti najboljše spanje je ključno vedeti, kako je dober spanec povezan z dobro posteljo. Pri izdelavi postelje 2000T je bilo uporabjeno vse znanje in izkušnje, ki jih je Hästens pridobil v 160 letih, odkar izdeluje postelje. Skrivnost izjemnosti postelje 2000T je v njeni skrbno načrtovani zasnovi, izbiri in sestavu vanjo vgrajenih materialov ter mojstrski ročni izdelavi.

Spanje, ki ga omogoča postelja Hästens 2000T je neprimerljivo. Združuje vse najboljše, kar postelja lahko ima.
Postelja HÄSTENS 2000T® je ustvarjena za najboljše spanje. To je postelja vseh postelj.

Postelja s poslanstvom

Postelja 2000T je prva postelja na svetu, ki je bila izdelana z enim samim namenom – USTVARITI NAJBOLJŠI SPANEC. Brez kakršnih koli omejitev. Njeni ustvarjalci so izdelali posteljo, v kateri je združeno vse najboljše, kar postelja lahko ima. Zbrali so najboljše materiale, uporabili vse svoje izkušnje in inovativnost ter z mojstrsko natančnostjo in ročnim delom uspeli izdelati edinstveno posteljo.

Postelja 2000T je postelja, ki je sicer ni mogoče primerjati z drugimi posteljami, čeprav na prvi pogled lahko opazite nekatere podobnosti. Ena takih podobnosti, je trodelna zgradba postelje. Sestavlja jo podnožje, vzmetnica in nadvzmetnica. Neprimerljive razlike so vse skrite v njeni notranjosti.

V posteljo so vgrajeni najboljši materiali

Materiali, ki sestavljajo posteljo 2000T, igrajo eno od treh ključnih vlog pri izjemnosti postelje (materiali, sestav in ročno delo). Bombaž, volna, lan, konjska žima, les in vzmeti, ki so vgrajeni v posteljo 2000T, ustrezajo najvišjim standardom kakovosti. Pri tem je vsak od teh materialov posebej izbran in preverjen. Materiali, sestav in ročno delo naredijo posteljo 2000T izjemno in ustvarijo izvrstno spalno udobje.

Postelja ima vgrajene najboljše naravne materiale, ki edini ustrezajo pogojem ustvarjanja najboljšega spanca.
V posteljo 2000T vgrajeni naravni materiali, konjska žima, volna, bombaž, lan

Postelja vsebuje izključno naravne materiale, ki edini ustrezajo zahtevam za najboljši spanec in udobje. Seveda je Hästens, tako kot drugi proizvajalci, preverjal možnosti uporabe nadomestnih in bistveno cenejših sintetičnih materialov, toda nobeden od dosedaj poznanih materialov, ki se sicer prav tako vgrajujejo v postelje, niti najmanj ne dosega podobnih lastnosti. V postelji ni penastih materialov in lateksa, ni neekološko pridelanega bombaža in cenenih vzmetnih vložkov. Leseni deli so izdelani iz izbranega nordijskega bora na tradicionalni način.

Naravni materiali postelji zagotavljajo potrebno zračnost, omogočajo odvajanje vlage v okolico in ustvarjajo najboljše možno spalno udobje. Med vsemi navedenimi materiali zlasti izstopa nenadomestljiva konjska žima. Vzmetenje sestavljajo vzmeti iz najboljšega skandinavskega jekla.

Trodelna zgradba postelje

Posteljo 2000T sestavljajo trije osnovni deli, podnožje, vzmetnica in nadvzmetnica. Druge postelje s podobnim sestavom proizvajalci običajno označujejo kot boxspring postelje.

Postelja 2000T je skrbno načrtovan spalni sistem ki kot celotaustvarja najboljši spanec.
Posteljo Hästens 2000T sestavljajo podnožje, vzmetnica in nadvzmetnica, ki skupaj delujejo kot spalni sistem

Čeprav je na prvi pogled posteljo 2000T mogoče primerjati z drugimi posteljami, je postelja 2000T povsem drugačna. Vsak njen del ima svojo funkcijo, a skupaj delujejo kot premišljen spalni sistem. Notranja zgradba postelje je popolnoma drugačna, kot pri kateri koli drugi postelji.

Podnožje ali nosilno ogrodje postelje

Podnožje postelje ima leseno ogrodje z okvirjem, v katerega je vgrajeno dvoplastno nosilno vzmetenje. V spodnjem delu se nahajajo močnejše Bonnellove vzmeti, ki so med seboj povezane z ročno vdelanimi vrvicami. Nad njimi se nahaja še vzmetni vložek žepkastih vzmeti. Oba sistema vzmeti sta obdana z laneno klobučevino, ki nevtralizira statično elektriko. Z zgornje strani je podnožje obloženo z več sloji udobja, ki jo sestavljajo plasti konjske žime ter volne in bombaža.

Ročno vgrajeno boxspring vzmetenje v okviru podnožja postelje 2000T je obdano z laneno klobučevino, ki izenačuje statično elektriko
Boxspring vzmetenje v okviru podnožja postelje

Podnožje postelje funcionalno deluje kot izpopolnjeno boxspring vzmetenje, vgrajeno v okvir postelje. Da ne bi prišlo do napačnega razumevanja, to ni boxspring postelja, kot so označene druge postelje na trgu.

Leseni del podnožja postelje z okvirjem je izdelan iz skandinavskega bora, ki je znan po svoji trdnosti. Vsi sestavni deli so iz posebej izbranega lesa in med seboj povezani na tradicionalni način. To zagotavlja, da se spoji ne zrahljajo in da med premikanjem v postelji ne ustvarjajo zvočnih učinkov.

Vzmetnica

Vzmetnica postelje 2000T predstavlja tisti del postelje, ki telesu nudi enakomerno podporo. Jedro vzmetnice sestavljajo med seboj povezane žepkaste vzmeti, ki se točkovno prilagajajo obremenitvam zaradi teže telesa. Žepkaste vzmeti imajo natančno določeno elastičnost in lahko različno trdoto, s čimer določajo tudi trdoto vzmetnice kot celote.

Vzmetno jedro vzmetnice 2000T je oblazinjeno s štirimi debelejšimi sloji konjske žime in več sloji volne in bombaža. Vsi sloji so razporejeni simetrično na obeh straneh vzmetnice, kar omogoča, da je njeno spalno udobje v vsakem položaju enako, ne glede na to, kako je obrnjena. Vzmetnica ima lahko tudi različno trdoto, prilagojeno vsakemu partnerju posebej.

Žepkasto vzmetenje s štirimi sloji konjske žime ter več sloji volne in bombaža
Simetričen sestav vzmetnice 2000T – žepkasto vzmetno jedro je oblazinjeno s sloji udobja iz naravnih materialov

Izjemnost vzmetnice 2000T je v njenem sestavu in načinu izdelave. Vzmetnica je v celoti izdelana ročno. Pri ročnem delu je najbolj pomembno šivanje stranskih robov, ki vzmetnici dajejo potrebno stabilnost. Stransko prešitje je možno izdelati samo ročno in najboljši mojstri za to potrebujejo več ur. Prav navedene podrobnosti posteljo 2000T izrazito razlikuje od tako imenovanih boxspring postelj. Njihov skupni imenovalec predstavlja samo žepkasti vzmetni vložek.

Vzmetnico 2000T lahko uporabite tudi kot samostojni element za vgradnjo v druge posteljne okvire. Med ležanjem v postelji deluje na enak način. Postelja pri taki vgradnji manj enakomerno razporedi obremenitev ogrodja postelje. To se občuti samo ob lokalnih obremenitvah, na primer ob sedenju na postelji.

Nadvzmetnica

Nadvzmetnica ali žimnica je tisti del postelje, ki telesu doda izjemen občutek udobja. Skodrana konjska žima ustvarja občutek mehkobe in na najfinejši način razporedi pritisk teže na telo. Njen učinek dodatno dopolnjuje še sloji udobja vzmetnice 2000T, ki se nahajajo nad žepkastim vzmetnim vložkom.

Nadvzmetnica BJX Luxury postelje Hästens 2000T - najfinejši sloj udobja iz posebej izbranih naravnih materialov
Nadvzmetnica BJX Luxury v najboljši izvedbi predstavlja zgornji sloj udobja postelje 2000T

Občutek med ležanjem v postelji je zaradi skupnega učinka povsem neprimerljiv s katerimi koli drugimi posteljami.

Ročna izdelava

Postelja 2000T je izdelana ročno in najboljši mojstri za njeno izdelavo potrebujejo približno 180 ur. Ker Hästens vsako posteljo izdela po meri in jo prilagodi potrebam naročnika, je vsaka od njih povsem unikatna.

Njena izjemnost je v tem, da je vsak del proizvodnega procesa postelje 2000T dodelan do zadnje podrobnosti. Mojstri, ki jo izdelujejo, potrebujejo več let prakse, preden dosežejo tak nivo znanja in spretnosti, da pri proizvodnji lahko samostojno sodelujejo.

Stransko šivanje vzmetnice zagotovi njeno stabilnost pri dolgotrajni uporabi. To je izključno ročno delo.
Mojstrsko znanje in spretnost sta potrebna za stransko šivanje vzmetnice, ki vzmetnici daje potrebno stabilnost

Najzahtevnejše ročno delo predstavlja stransko šivanje vzmetnic, pri katerem mojster samo z izostrenim občutkom lahko na pravilen način opravi to delo.

Med zahtevnejša opravila spada tudi ročno razporejanje konjske žime v posamezne sloje za vgradnjo v posteljo. Več kilogramov žime je potrebno povsem enakomerno razporediti po vsej površini postelje. To delavci lahko opravijo samo z izostrenim občutkom v svojih prstih.

Posebna spretnost je potrebna za pravilno in enakomerno razporejanje konjske žime.
Ročno razporejanje konjske žime v enakomerno strukturo, ki tvori več slojev v postelji 2000T

Osebne prilagoditve – “finishing touch”

Hästens kupcem svojih postelj omogoča veliko prostora, da posteljo prilagodijo svojim potrebam in slogu bivanja. Za boljši pregled so spodaj navedene vse možnosti prilagajanja.

  • Trdota postelje je osnovna značilnost, ki jo je potrebno prilagoditi posamezniku. Hästens omogoča tri standardne trdote, mehka (soft), srednja (medium) in trda (firm) in še dve posebni trdoti posebno mehka (extra soft) in posebej trda (extra firm). Trdoto določite za vsako stran postelje posebej.
  • Velikost postelje Hästens povsem prilagodi potrebam naročnika. Poleg standardnih dimenzij postelj viking velikost (210 x 210 cm) in kontinentalnih velikosti (200 x 200 cm, 180 x 200 cm in 160 x 200 cm) tudi po meri izdelane postelje na centimeter natančno. Vse postelje imajo lahko dolžino med 200 do 240 cm in več. Kot zanimivost – veliko postelj izdelajo v velikosti 300 x 300 cm.
  • Višina postelje je v osnovi določena z višino podnožja, vzmetnice in nadvzmetnice, vendar jo je možno prilagoditi še z višino nog. Pri tem lahko izbirate tudi različne modele nog.
  • Tkanine za preobleko postelje omogočajo barvno prilagajanje osebnemu značaju in prostoru. Izbirate lahko med 17 različnimi belo-barvnimi in enotno-barvnimi vzorci tkanin.
  • Hrbtišče postelje je lahko izdelano na različne načine in oblečeno v več vrst in barv tkanin ali usnja.
  • Hästens je pripravil tudi širok izbor vzglavnikov, odej in najkakovostnejše posteljnine, s katero lahko svojo posteljo v celoti prilagodite svojim pričakovanjem.
Svojo novo posteljo 2000T prilagodite svojim potrebam in značaju. Možnosti je zares veliko.
Kupec postelje 2000T ima veliko možnosti za osebno prilagoditev

Garancija 25 let

Vse postelje Hästens imajo 25 letno garancijo. Ob pravilnem vzdrževanju boste svojo posteljo lahko uporabljali še bistveno dlje. Vse postelje Hästens in še posebej postelja 2000T so izdelane na tak način in iz takih materialov, da boste izbrano posteljo lahko dolgo časa uporabljali.

Zaključek

Vse opisane značilnosti sanjske postelje 2000T se nanašajo na njene fizične lastnosti. Veliko težje pa je opisati lastnosti postelje, ki jih občutite, ko ležite v njej. Ti občutki so nekaj posebnega, in jih nihče ne more opisati na način, kot jih občuti nekdo drug.

Vsak občuti posteljo na svojstven način in te občutke lahko sspozna, ko posteljo preizkusi in spi v njej.

Preverite jih lahko tudi vi, če obiščete Hästens Sleep Spa Prehod.

Drugi prispevki o posteljah 2000T: