JE NAKUP POSTELJE 2000T SMISELN?

Viking size 2000T

To je vprašanje, za katerega sem prepričan, da si ga marsikdo, ki si želi v svoji spalnici posteljo Hästens, tudi zastavi. Nanj sem moral tudi sam najti primeren odgovor, preden se se odločil za njen nakup. Ali je postelja 2000T res tako izjemna, da sem zanjo pripravljen investirati toliko, kot za relativno dober avto ali za nekaj letnih počitnic v eksotičnih krajih?

Po več kot enem letu spanja v njej vem, da je bila investicija vanjo več kot upravičena.

Postelja me je pravzaprav osvojila takoj, ko sem jo prvič preizkusil. A tudi če bi se odločil za nakup drugega modela postelje Hästens, sem prepričan, da bi tudi v njej bistveno bolje spal, kot v svoji prejšnji postelji.

Vsi ostali trije modeli postelj, Maranga, Eala in Herlewing so bili med preizkušanjem prav tako odlični. Kot je običajno pri pomembnih nakupih, je tudi cena potrebna presoje. Vsaka od ostalih treh postelj je bila cenejša od postelje 2000T. Razlika v primerjavi cen je bila tudi trikratna.

Postelja 2000T in panama klobuk super-fino-fino imata veliko skupnega. Oba sta mojstrko delo ročne izdelave.
Dva moja najljubša osebna predmeta, postelja 2000T in panama super fino fino

TESTIRANJE POSTELJ HÄSTENS V SLEEP SPA JE BILO PRAVO DOŽIVETJ E

Ko sem primerjal občutke v posameznih posteljahin primerjal njihove značilnosti, so bile med njimi dejansko velike razlike. Postelja Maranga že dodobra pokaže, zakaj so postelje Hästens tako dobre in toliko drugačne. A ko sem preverjal občutke v naslednjem modelu postelje Eala, sem bil presenečen, da je postelja lahko še toliko boljša. Enako se je zgodilo s posteljo Herlewing. Na koncu, ko sem pristal v postelji 2000T, sploh nisem mogel verjeti, da je udobje v postelji možno še toliko izboljšati.

NAKUP POSTELJE – KAKOVOST SPANCA ALI UGODNA CENA

Ko sem se dokončno prepričal, da postelja 2000T najbolj ustreza mojim občutkom za zares dobro spanje, sem se moral še prepričati, da tudi njena cena z mojega stališča smiselna. Pri tem ne gre za ocenjevanje ustreznosti cene postelje, ker je vanjo vgrajenih bistveno več kakovostnih materialov in ima zato razumljivo višjo ceno. Nakup postelje je povsem stvar osebne presoje in nihče drug tega ne bi mogel presoditi namesto mene.

Za nakup postelje Hästens se je odločilo veliko znanih igralcev golfa, ker jim dober spanec pomaga do najboljše igre.
Veliko najbolj znanih profesionalnih igralcev golfa prisega na spanje v postelji Hästens

Verjamem, da bi dobro spal v vseh štirih posteljah. A če se ne bi odločil za posteljo 2000T, sem prepričan, da bi vsak večer razmišljal, zakaj se nisem odločil zanjo. Zakaj nisem investiral nekoliko več in bi lahko spal v postelji, ki me je takoj osvojila.

OBUTKI PRI TESTIRANJU SO BILI ODLOČILNI ZA NAKUP POSTELJE 2000T

Res je, da je začetna investicija relativno velika. A če vrednost postelje primerjam z vrednostjo ostalih stvai, ki jih vsak dan uporabljam, se dejansko izkaže drugače.

Najbolj enostavna je primerjava z nakupom nekoliko boljšega avtomobila. Če preračunam ceno avtomobila enake vrednosti, kot je postelja, na eno uro uporabe, je investicija v posteljo bistveno bolj racionalna. Preračunano seveda za pričakovan čas uporabe. Nakup postelje 2000T, za katero je cena ene ure spanja (tudi ene noči) nekajkrat nižja od ene ure vožnje z avtomobilom, je zagotovo upravičen. Pri tem mi avto zagotavlja udobno vožnjo in varnost, postelja pa dobro spanje in počutje vsak naslednji dan, ko prespim v njej.

Poseben užitek je spati v veliki Hästens postelji, ki daje več svobode pri iskanju najboljšega položaja med spanjem.
Moja postelja 2000T je “viking” velikosti 210 x 210 cm v “blue-check” preobleki

Podobno pokaže primerjava stroška spanja na dan preračunano na 25 let uporabe postelje, kot traja njena garancija. Dnevni strošek predstavlja samo dve dobri kavi na dan.

DOBER SPANEC ZA DOBRO POČUTJE NASLEDNJEGA DNE

V mladosti nisem bil nikoli preveč pozoren na to, kje in kako sem spal. Med študijem sem pogosto delal pozno v noč in spal brez urejenega urnika. Danes so stvari povsem drugačne. Zelo dobro se zavedam, kako pomembno je, da dovolj dolgo in predvsem dobro spim. Ko sem prvič ugotovil, da se zjutraj nič več ne zbudim spočit, sem šele začel razmišljati o tem, kaj je lahko vzrok za to.

Moja prejšnja postelja s po meri izdelanim podnožjem je imela vzmetnico iz “naravnih” materialov. Sestavljena je bila iz kombinacije plasti kokosa, lateksa, volne in bombaža in bi vsekakor morala biti dobra postelja. Izbral sem jo predvsem zato, ker naj bi bila izdelana iz naravnih materialov. Danes se zanjo zagotovo ne bi odločil.

Tudi naš življenski slog se je od moje mladosti povsem spremenil. Živimo drugače, delamo drugače in bistveno bolj smo obremenjeni. In to na različne načine. Z vsakdanjimi obremenitvami se lažje soočamo, če smo zjutraj spočiti in naspani. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da se tudi z leti potreba po dobrem spanju povečuje in da dober spanec pomembno vpliva tudi na zdravje.

VSAKOMUR PRIPOROČAM, DA SE SAM PREPRIČA

Obiščite Hästens sleep spa in se sami prepričajte, kaj vam nudijo postelje Hästens. Prava poistelja vas sama izbere.
Prepustite se, da vas prava postelja sama izbere