MOJA BELO-MODRA POSTELJA 2000T

MOJA POSTELJA 2000T IN IZKUŠNJE PO POL LETA SPANJA V NJEJ

O belo-modri postelji Hästens sem sanjal že kar nekaj časa, od kar sem jo prvič videl in preizkusil. In preizkusil sem jih več in ne samo enkrat. Očaral me je že belo-modri karo vzorec tkanine, v katero so bile vse preizkušane postelje oblečene. Spoznal sem različne modele postelj, med njimi je bila tudi postelja 2000T. In prav v vseh posteljah sem se počutil bistveno bolje kot v svoji tedanji postelji, čeprav je bila tudi ta izdelana iz naravnih materialov.

Belo-modra Hästens postelja 2000T. Dober spanec v njej vsak dan bolj cenim, saj ga doživim na najboljši način.
Moja belo-modra postelja Hästens 2000T

In zakaj sem čakal nanjo toliko časa? Seveda bi si s soprogo lahko privoščila posteljo Hästens in uresničila sanje bistveno prej. Nekateri modeli imajo prav dostopne cene in posteljo si lahko privošči vsak, ki mu spanje nekaj pomeni. Kakovosten spanec pa nam z vsakim dodatnim letom starosti pomeni več. Glavni vzrok za zakasnitev nakupa je bila postelja 2000T, najbolj kakovostna postelja iz programa Hästens. Ko sem jo prvič dobro preizkusil, sem razmišljal samo še o njej. Udobje in občutek ob ležanju v njej je skoraj nemogoče opisati, saj je postelja 2000T resnično nekaj posebnega. Morda bi to znal storiti dober pesnik ali pisatelj, kar pa sam nisem.

Postelja 2000T ima seveda svojo ceno, ki se od ostalih močno razlikuje. Ko veš, da bi tudi v drugi postelji Hästens, ki ima ceno trikrat nižjo, prav tako odlično spal, se resnično ne moreš odločiti brez razmisleka. Ali je vredno investirati toliko več? Istočasno pa razmišljaš, da nikoli ne bi pozabil tiste postelje, ki te je takoj resnično prevzela.

V postelji 2000T takoj občutiš razliko, a prave spremembe kakovosti spanja spoznaš in občutiš po nekaj tednih
V svoji postelji 2000T

SEDAJ SPIM V POSTELJI 2000T

Moja postelja 2000T me razveseljuje že dve leti. Lahko rečem, da šele sedaj resnično vem, kako pomembna je dobra postelja. Več kot zadovoljen sem, da se nisem odločil za kateri drugi model postelje.

Že ko sem prvo noč prespal v njej, je bilo moje spanje v postelji 2000T povsem drugačno. A spremembe v spanju sem občutil tudi vsak naslednji dan, pa ne samo jaz, ampak tudi moja soproga. Navajena spanja na stari postelji se nisva mogla takoj povsem prilagoditi novi postelji. Ker spim na boku, mi je moja postelja 2000T nudila povsem drugačno podporo. Nič več ne čutim pritiska na ramo, ki sem jo poškodoval v prometni nesreči in mi prej ni dovoljevala, da bi dalj časa s težo pritiskal nanjo. Mehkoba postelje 2000T povsem enakomerno porazdeli pritisk na celotno površino telesa, da pritiska ne občutim več.

Razliko od ostalih postelj se občuti takoj

Moja prejšnja postelja je bila vsekakor bistveno pretrda za moj način spanja. Zaradi tega sem se med spanjem stalno premikal z enega boka na drugega in mirnega spanja nikoli nisem poznal. Danes vem, kako pomembno je, da postelja nudi pravo podporo. Ko zaspim na enem boku, se v enakem položaju tudi zbudim. Nobenega nočnega premikanja in posledično vmesnega rahlega prebujanja ni več.

Zaščitni znak postelje Hästens je belo-modri karo. Tudi moja postelja 2000T je belo-modra.
Povsem drugačen način spanja

V POSTELJI 2000T SPIM POVSEM DRUGAČE

Da v novi postelji spim povsem drugače, sem se zavedal šele po nekaj tednih. Moj način spanja je bil prilagojen moji prejšnji postelji in tega seveda nisem mogel spremeniti že prvo noč. Telo in predvsem podzavest potrebuje nekaj časa, da ustrezno prilagodi dogajanje med spanjem in spremeni podzavestne vplive nanj.

Prva stvar, ki sem jo najprej zaznal, je bila ugotovitev, da ne potrebujem več vzglavnika, ki bi mi podpiral glavo. Ker se postelja povsem prilagodi obliki telesa tudi pri spanju na boku, je vse telo enakomerno podprto. Pritisk teže telesa je razporejen po celotni površini, s katero se dotika postelje. Ob spanju imam glavo povsem poravnano s smerjo hrbtenice. No, blazino še vedno uporabljam zaradi prijetnega občutka, vendar je povsem tanka in glave dodatno ne podpira.

Ugotovil sem tudi to, da sem imel pri izbiri velikosti postelje nekaj sreče, da sem se odločil za nekoliko večjo posteljo. Moja postelja 2000T ima velikost 210 x 210 cm, kar daje meni in moji soprogi dovolj prostora, da resnično spiva tako, kot nama je najbolj udobno.

Več plasti konjske žime v moji postelji 2000T daje neimerno dober občutek mehkobe in podpore
Naravni materiali v postelji 2000T

VPLIV NARAVNIH MATERIALOV V POSTELJI

Kako pomemno vlogo na spalno udobje imajo vgrajeni naravni materiali sem spoznal med spanjem v različnih letnih obdobjih. Spalnice ne ogrevam niti pozimi in vedno jo redno zračim. Temperatura je pozimi lahko bistveno nižja od tiste stalne temperature, ki jo priporočajo spalni strokovnjaki.

Ko se pozimi vležem v posteljo, se kljub občutku mraza v spalnici v postelji skoraj trenutno ogrejem do prijetne spalne temperature. Postelja je z več plastmi volne, bombaža in konske žime odličen toplotni izolator. Seveda k postelji spada tudi ustrezna posteljnina, plimo iz finega puha in prevleka iz bombaža Hästens. Oboje sem kupil skupaj s posteljo in zagotovil usklajeno delovanje postelje in posteljnine na moje spanje.

Poleti ob največji vročini naravni materiali v postelji delujejo na drugačen način, ustvarjajo hladno okolje. Konjska žima deluje kot veliko število majhnih in tankih vzmeti, ki vzdržujejo zračno plast in omogočajo prezračevanje postelje med spanjem. Tako mi tudi poleti v postelji ni nikoli prevroče. Seveda pa poleti uporabljam letni tanek plimo in posteljnino iz perkala ali lanu.

Dober spanec cenim vsak dan bolj.

Prepričan sem, da so za udobje v postelji 2000T najbolj pomembne prav dvojne plasti konjske žime, ki ustvarijo svojstveno mehkobo okrog telesa. Udobje, ki ga nudi postelja, je povsem svojstvena latnost postelje in ni neposredno povezana z ostalimi njenimi značilnostmi, ki sem jih že opisal. Občutek udobja se nanaša na to, kako dolgo lahko ostanem v sebi najugodnejšem spalnem položaju. To, da se zbudim v enakem položaju, kot sem zaspal, pove vse.

Posteljnina moje postelje 2000T je usklajena s posteljo, gosji puh ter najfinejši bombaž in lan
Hästens posteljnina, perkal ima zelo prijeten otip.

ALI JE SMISELNO IMETI POSTELJO 2000T?

Ali je nakup postelje, ki ima bistveno večjo vrednost od začetnih pričakovanj smiselna, ugotovimo lahko samo tako, da posteljo preizkusimo. Na pravilen način, seveda. Če boste kdaj izbirali posteljo Hästens, preizkusite vsaj štiri modele in občutili boste razliko med njimi. Posteljo 2000T je zares vredno preizkusiti. Če bo postelja 2000T prava za vas, je ne boste izbrali sami. Postelja bo izbrala vas.

Za dober spanec mi je najpomembnejša dobra postelja. V njej preživim vsak dan sedem do osem ur. Zjutraj se zbudim naspan, dobro razpoložen in poln energije. Tako nov dan lahko začnem na bistveno boljši način. Verjamem, da dobro spanje oziroma moja postelja 2000T ključno vlogo, da dan preživim na najboljši način. Prepričan sem, da tudi delam bolje. Tudi ljudje, s katerimi sem dnevno v stiku so opazili razliko.

Dodatna pojasnila o smiselnosti nakupa take postelje sploh niso potrebna.

Spoznanje o pomenu dobrega spanca olajša odločitev za nakup postelje 2000T.
Ko spoznaš vrednost dobrega spanca, odločitev ni več težka