KAKO IZBRATI POSTELJNINO HÄSTENS?

  1. PLIMOJI HÄSTENS
  2. VZGLAVNIKI IN BLAZINE
  3. POSTELJNINA, PREVLEKE ZA BLAZINE IN PLIMOJE
  4. ZA PRIJETNO SPANJE

Vedno bolj se zavedamo, da je za kakovostno spanje najpomembnejša dobra postelja. Vendar tudi dobro izbrana posteljnina dodatno poveča udobje med spanjem in pomaga, da se zjutraj zbudite sveži in pripravljeni na dnevne obremenitve. Posteljnina ustvarja prijetne občutke, ne samo ob dotiku z njo, ampak tudi že ob samem pogledu nanjo. Kako izbrati dobro posteljnino?

ZA PRIJETNO SPANJE JE POMEMBNA TUDI DOBRA POSTELJNINA

Odlično spanje v postelji Hästens dobro izbrana posteljnina naredi še bolj prijetno. Blazine in odeje naj bodo prilagojene izbrani postelji in vašim potrebam, da boste dosegli značilne občutke udobja pri vsakem modelu postelje Hästens. Da bi pomagali in olajšali izbiro posteljnine, ki jo nudi Hästens, smo zbrali in uredili najpomembnejše informacije o njej.

Postelja 2000T z izbrano posteljnino SATEN PURE v odtenkih rožnate barve
Dobro izbrana posteljnina naredi ležanje v postelji in spanje še bolj prijetno

Na voljo je široka izbira plimojev, vzglavnikov, blazin ter prevlek zanje in za posteljo. Izbira se običajno začne z izborom enega ali dveh ustreznih plimojev, vzglavnikov in dodatnih blazin. Nato sledi izbira rjuh in prevlek z ustreznim izborom materialov in barv. V nadaljevanju vam želimo predstaviti pomembne lastnosti posteljnine, da bi lažje izbrali ustrezno posteljnino. Posteljnino, ki bo ustrezala vašim spalnim navadam, pričakovanim občutkom in potrebam, kakor tudi klimatskim razmeram.

PLIMOJI HÄSTENS

Plimoji so prilagojeni različnim klimatskim razmeram, lahki, srednji in topli ter posebna izvedba 2000T
Plimoji Hästens so izdelani iz najfinejšega gosjega puha, s prevleko iz gosto tkane bombažne tkanine

Puhasti plimoji Hästens so vsekakor ”pika na i” vsake postelje Hästens. Ne glede na to, katerega izberete, vsi so izdelani iz zračnega in na otip prijetnega bombaža ter polnjeni z najfinejšim gosjim puhom. Gosji puh izhaja iz mrzlih skandinavskih dežel in ima odlične izolativne lastnosti.

Gosji puh izhaja iz skandinavskih dežel, kjer je še posebej mehak in lahek. Zaradi tega ima izjemne izolacijske lastnosti.
Gosji puh izhaja iz severnih dežel in je posebej lahek in topel

Posebnost med plimoji je plimo 2000T. To je najfinejša izvedba plimoja, ki je polnjen s posebej izbranim najbolj luksuznim mazurskim gosjim puhom. Prešit v prekatih s presledki daje puhu možnost, da se najbolje prilagaja stiskanju in ponovnemu širjenju plimoja. Prevleka iz batist bombaža in svilena obroba dopolnjujeta užitek pri njegovi uporabi.

Vrsta plimoja155 x 200 cm240 x 220 cm240 x 275 cm
LIGHT (100% gosji puh)335 g520 g650 g
MEDIUM (100% gosji puh)630 g980 g1220 g
WARM (100% gosji puh)940 g1450 g1820 g
2000T (100% gosji puh)700 g1100 g1355 g

VZGLAVNIKI IN BLAZINE

Kombinacija puha in perja v gosto tkani bombažni prevleki iustvarjata potrebno mehkobo in prijetne občutke.
Vzglavniki in blazine z različno trdoto v več velikostih

Vzglavniki iz mehkega in zračnega bombaža so polnjeni z mešanico puha in perja, ki ustreza izboru postelje Hästens. Gosji puh in perje za vzglavnike izhajata iz Danske in severne Nemčije, kjer je zaradi hladnejših klimatskih pogojev puh še posebej fin in prožen in zato bistveno bolj topel in zračen. Mehka bombažna tkanina vzglavnikov je posebej gosto tkana, da ne prepušča puha, a omogoča dobro zračenje.

Ker se način podpiranja telesa pri posameznih modelih postelj nekoliko razlikuje, za vsako posteljo potrebujete prilagojeno blazino. Čarobnost vzglavnikov je v tem, da so nizki, saj ob pravilni izbiri postelja že sama celotno telo ustrezno podpira. Pri tem so hrbtenica, vrat in sapnik že v pravilnem vodoravnem položaju, v katerem so dihalne poti najbolj odprte. Usklajeno izbrana postelja in vzglavnik vam omogočata, da se med spanjem povsem sprostite in zato bolj globoko spite. Optimalni spalni pogoji vam zagotovijo, da se zbudite z najboljšimi občutki.

Dimenzije vzglavnikov HÄSTENS:

  • 40 cm x 80 cm,
  • 50 cm x 60 cm,
  • 50 cm x 75 cm,
  • 50 cm x 90 cm
  • 60 cm x 80 cm
VzglavnikiSestav
2000T10% gosje perje; 90% gosji puh
HERLEWING10% račje perje; 90% račji puh
EALA20% račje perje; 80% račji puh
MARANGA50% račje perje; 50% račji puh
SUPERIA30% račje perje; 70% račji puh
EXCEL70% račje perje; 30% račji puh
MARQUIS85% račje perje; 15% račji puh

Dodatne blazine

Dodatne blazine lahko uporabljate za oporo, udobnejšo namestitev v postelji takrat, ko ne spite, in kot okrasne blazine. Dodatne blazine imajo bistveno gostejše polnjenje, da lahko ustvarijo podporo. Lahko so mehke, srednje trdote in trde in na voljo so v dveh višinah, visoke in posebej visoke blazine.

Njihovo velkost izbirate med enakimi dimenzijami kot vzglavnike.

BlazineSestav
SOFT HIGH10% gosje perje, 90% gosji puh
SOFT EXTRA HIGH10% gosje perje, 90% gosji puh
MEDIUM HIGH30% gosje perje, 70% gosji puh
MEDIUM EXTRA HIGH30% gosje perje, 70% gosji puh
FIRM HIGH50% gosje perje, 50% gosji puh
FIRM EXTRA HIGH50% gosje perje, 50% gosji puh

V Sleep Spa Prehod vse vrste plimojev in blazin lahko preizkusite, otipate in preverite, kateri bi vam najbolj ustrezali. Naš “sleep coach” vam bo pri tem lahko še dodatno svetoval in vam pojasnil vse podrobnosti.

Prevleke iz egiptovskega bombaža in lanu; tkanine saten, perkal, fil-a-fil. tvil, velika izbira barv in vzorcev
Široka izbira prevlek za vzglavnike, blazine in plimoje

POSTELJNINA – RJUHE, PREVLEKE ZA BLAZINE IN PLIMOJE

Izbor posteljnine HÄSTENS je prilagojen lastnostim postelj in spalnim potrebam njihovih uporabnikov. Tudi za posteljnino je pomembno, da skupaj s posteljo zagotovi ustrezno zračnost in uravnavanje temperature med spanjem. Da nadgradi lastnosti postelje, vzglavnikov in plimojev.

Prevleke za blazine in odeje so izdelane iz najfinejšega, tankega, lahkega in mehkega bombaža. Imajo svilnat videz in luksuzen otip. Velika izbira vzorcev zadosti vsakim željam uporabnikov postelje Hästens in omogoča popolno prilagoditev vašim potrebam.

Različni materiali prevlek za blazine in plimoje se lahko poljubno   kombinirajo in v postelji ustvarjajo različne občutke
Vedno so možne kombinacije različnih materialov za prevleke blazin in plimojev

Pri posteljnini je najpomembnejše, iz kakšne kakovosti osnovnega naravnega materiala je izdelana. Bombaž ali lan, iz katerih so izdelane tkanine za posteljnino, mora biti najvišje kakovosti. Vrsta tkanine, ki se uporablja za posteljnino, je potem odvisna od tega, kakšna je oblika in debelina niti in kakšen je način tkanja tkanine. Način tkanja tkanine nato določa različnost teksture, barv in občutkov ob otipu tkanine. Prav pri tem so najvažnejši občutki uporabnika, saj je tkanina posteljnine neposredno v stiku s telesom.

Ne samo naravni material, občutki ob njihovem dotiku so kljušnega pomena za ustrezno izbiro posteljnine
Osredotočite se na občutke ob dotiku s posteljnino

Kakšen občutek ob stiku s posteljnino želite?

Poleg naravnega izvora materiala so najbolj pomemben dejavnik za izbiro posteljnine vaši občutki ob dotiku z njo. Vsak dan bo posteljnina v dotiku z vami 7-8 ur in pomembno je, kako se boste ob njej počutili. Občutek dotika je odvisen že od samega materiala (bombaž ali lan) in načina tkanja tkanine. Vsak od nas ima drugačne občutke in se na različne tkanine odziva drugače. Prav zaradi tega je izbira tako velika. V nadaljevanju so bolj natančno opisani materiali posteljnine Hästens in razlike med njimi.

Satin pure tkanina v "light pink" barvi z vidnimi podrobnostmi njene izdelave.
Detalj prevleke plimoja iz tkanine SATIN PURE

Materiali iz katerih je izdelana posteljnina

Posteljnina Hästens je izdelana iz dveh vrst materialov, egiptovskega bombaža in finega lanu. Največji izbor posteljnine je izdelan prav iz egiptovskega bombaža. Egiptovski bombaž je poznan kot najfinejši bombaž z dolgimi vlakni, ki omogoča izdelavo najfinejših in trajnih bombažnih tkanin. Zanje so značilna mehkoba in luksuzni otip. Bombaž je hladen, zračen, vpija vlago in se ga enostavno pere. Iz lanu izdelana posteljnina je še bolj zračna in je idealna izbira za vroče klimatske razmere.

Karirasti vzorec posteljnine iz tvila ima poseben otip in postelji povsem svojstven značaj
Karirasta posteljnina iz tvila

Saten, perkal, fil-à-fil, tvil, lan 

Saten tkanine so tkane na poseben način iz zelo tankih vlaken, kar jim daje poseben svilnat videz in mehkobo. Iz satena so izdelane kolekcije posteljnine SATIN PURE, SATIN CHECK in HERBARIUM z gostoto 300 niti na kvadratni centimeter, saten za kolekciji PAISLEY in PREMIUM SATIN je še posebej fin in izdelan iz še tanjših vlaken z gostoto 400 niti/cm2. Kolekcija IRIS z vtkanim belim vzorcem je izdelana iz saten žakard tkanine.

Posteljnina Monogram je luksuzna izvedba posteljnine z vtkanim znakom Hästensovega konja.
Posteljnina MONOGRAM v ANTIQUE WHITE barvi

Posebnost med saten posteljnino predstavlja kolekcija posteljnine MONOGRAM, ki jo je, tako kot posteljo GRAND VIVIDUS, oblikoval Ferris Rafauli. Posteljnina ima najfinejšo saten tkanino s supima nitmi z gostoto 600 niti/cm2 ter vtkan znak Hästensovega konja. Supima bombaž je posebna vrsta bombaža z najdaljšimi vlakni, ki omogoča izdelavo najtanjših niti in izhaja iz ZDA. Luksuzna tkanina MONOGRAM je na voljo v štirih barvah, ki se lahko skladajo z vsakim prostorom.

Perkal tkanina za posteljnino je v beli barvi ali z značilonim modro-belim karo vzorcem
Značini vzorec posteljnine Hästens iz perkal tkanine

Perkal tkanina je znana po tem, da daje čvrst in pokajoč (“crispy”) občutek, ki je značilen za gosto in trdno tkano tkanino z gostoto 300 niti/cm2. Posteljnina iz kolekcij ORIGINAL CHECK in PURE WHITE je izdelana iz najfinejše perkal tkanine. Perkal ob dotiku daje prijeten in hladen očutek in je primeren za uporabo v vseh letnih časih.

Posebna kolekcija posteljnine Archipelago iz fil-à-fil tkanine z modrimi barvami ledene severne pokrajine
Barve skandinavskega naravnega okolja so značilne za fil-à-fil posteljninoo ARCHIPELAGO

Fil-à-fil in tvil sta drugače tkani tkanini z značilnim črtastim oziroma karirastim vzorcem, kolekciji ARCHIPELAGO in MONDAINE CHECK.

Hladna in prijetna lanena tkanina posteljnine Being v beli barvi je namenjena vsem, ki imajo radi domači občutek v postelji
Tkanina iz finega lana, iz katerega je izdelana lanena posteljnina BEING

SPITE BOLJE, ŽIVITE BOLJE

Izbor posteljnine iz lanu predstavlja kolekcija BEING. Ker tkanina ni tkana tako gosto kot bombaž, je še bolj zračna in daje poseben hladen občutek med spanjem. Lanena posteljnina daje poseben domač občutek in je ni potrebno likati.

Rjuhe iz bele perkal tkanine dajejo izredno prijeten občutek ob njihovem dotiku
Rjuha, izdelana iz tkanine perkal PURE WHITE

Rjuhe

Rjuhe Hästens so izdelane iz tkanin saten, perkal in lan in v dveh oblikah, kot standardne ravne rjuhe ali napenjalne rjuhe v standardnih merah za Hästens postelje. Napenjalne rjuhe imajo lahko tudi dve višini, tako da pokrijejo samo nadvzmetnico ali vzmetnico in nadvzmetnico skupaj.

Rjuhe so na voljo v vseh barvah SATIN PURE kolekcije, PREMIUM SATIN in PURE WHITE perkal. Lanene rjuhe so iz kolekcije BEING.

ZA PRIJETNO SPANJE JE POMEMBNA DOBRA POSTELJNINA

Dobro izbrana posteljnina bo povečala spalno udobje. Ustvarila bo prijetne občutke ob dotiku, ob zvoku, ki ga sprošča, ko se vležemo v posteljo ali se v njej premikamo. Prijetne barve in vzorci tanine pa razveseljujejo pogled nanjo.

Vse vzorce tkanin posteljnine Hästens si lahko ogledate v SLEEP SPA PREHOD, kjer vam bo “sleep coach” z veseljem predstavil tudi vse podrobnosti o posteljnini.

PRIDRUŽITE SE SPOČITIM LJUDEM

Posteljnina Hästens vabi v posteljo in obljublja udobno in prijetno spanje.
Odlično spanje in prijetno počutje s posteljnino Hästens