Ali so postelje Hästens boxspring postelje?

Vprašali ste nas

Izraz “box-spring” ima pri posteljh točno določen pomen, vendar se pogosto uporablja na neustrezen način. Z njim danes označujejo določene izvedbe postelj, kar pa ima s pravim pomenom izraza zelo malo ali nič skupnega. Opisovanje zelo različnih modelov postelj na tak način (box-spring, spring-box) je zelo zavajujoče, ker to dejansko zelo malo pove o posteljah in njihovih lastnostih.

Kaj potem zares pomeni izraz boxspring postelje? 

Besedna zveza box-spring označuje običajno leseno škatlasto ogrodje postelje, v katerega so nameščene podporne vzmeti. To so na Bonnellove vzmeti, vgrajene na tradicionalni način. Box-spring označuje tako lahko le del posamezne postelje, če je vanjo to vzmetenje dejansko vgrajeno. Vse ostale modele postelj, ki imajo leseno letveno ali drugo podlago, praviloma izraza boxspring ni mogoče pripisati.

“Boxspring” vzmetenje v postelji Hästens je samo majhen del celotne zgradbe postelje. Združeno z ostalimi deli postelje šele ustvarja njeno kakovost in spalno udobje

Vzmeti, ki sestavljajo boxspring vzmetenje so pritrjene so na leseno podlago in med seboj povezane z vrvicami. Celotni sestav box-spring vzmetenja se pri najboljših posteljah izdeluje ročno. Vse postelje Hästens imajo vgrajeno boxspring vzmetenje, ki predstavlja nosilno podnožje in nanj enakomerno razporedi težo telesa med spanjem.

V zgradbi postelje Hästens boxspring vzmetenje predstavlja le majhen del postelje kot celote. Postelja je do potankosti dodelan spalni sistem.
Boxspring vzmetenje je v postelji Hästens umeščeno na dnu podnožja postelje

Kaj so potem boxspring postelje?

Kot boxspring postelje proizvajalci označujejo tudi druge postelje, večinoma visoke postelje, sestavljene iz treh sestavnih delov, podnožja, vzmetnice in nadvzmetnice. Pri tem ne ustvarjajo razlik, kakšen je dejanski sestav postelje in kakšno je njeno spalno udobje. Zato je najpomembnejše preveriti predvsem vse materiale, ki so vgrajeni v postelje.

Postelje Hästens niso box-spring postelje, ker se od njih bistveno razlikujejo predvsem zaradi vanje vgrajenih materialov. Dejstvo, da je vanje vgrajeno tudi box-spring vzmetenje, niti najmanj ne daje podlage za primerjavo. Postelje Hästens so povsem druga kategorija postelj.

Preberite več o tem v: