Ali je postelja Hästens primerna za ljudi, ki imajo bolečine v hrbtenici, ramah ali bokih?

Vprašali ste nas

Med spanjem se mišice sprostijo in nimajo normalne napetosti, ki drži skelet v pravilnem položaju. Če med spanjem hrbtenica ni poravnana, lahko pri nepravilni legi pride do neugodnega premika vretenc. Zaradi tega vretenca nepravilno pritiskajo drug na drgega ali na živce, ki potekajo med njimi. Posledično pride do opisanih bolečin.

V primeru, da imate problem z bolečinami med spanjem, je zelo pomembno, da izberete zares pravo ležišče. Postelja mora zagotavljati pravilni položaj hrbtenice, ne glede na način spanja. Izberite posteljo z ustrezno podporo in trdoto.

Primer izbire neustrezne trdote postelje. Pretrda in premehka postelja ne omogočata ustrezne podpore
Za zmanjšanje bolečin pri ležanju v postelji je najbolj pomembna dobra razporeditev pritiskov na celotno površino telesa

Enako velja za bolečine v drugih delih telesa, do katerih prihaja zaradi koncentriranih pritiskov nanje. To se večinoma dogaja pri spanju na boku, pri čemer so pritiski na rame in boke največji. V takih primerih je priporočljivo, da izberete mehkejšo trdoto postelje, ki bo bolj široko porazdelila pritiske ob ležanju.

S pravo izbiro postelje Hästens lahko pričakujete, da bodo v primeru, ko imate težave z bolečinami, te počasi izginile, najmanj pa se bodo ublažile.

Prava mehkoba plasti konjske žime in ustrezna trdota vzmeti usklajeno ustvarita ustrezno podporo
Ob pravilni legi v postelji bodo bolečine po določenem času izginile ali se najmanj ublažile

 

Preberite več o tem v: