Kakšna je povezava med trdoto postelje, podporo pri spanju in udobjem?

Vprašali ste nas

Podpora telesa med spanjem je neposredno odvisna od gostote materialov, ki so vgrajeni v posamezne plasti postelje in trdote žepkastih vzmeti. Njihovo vzajemno delovanje na celotno površino telesa, ki se dotika postelje, ustvarja podporo. Podpora je tem boljša, čim bolj enakomeren je pritisk na telo po celotni površini. Prav ustrezna podpora je glavna značilnost postelj Hästens, ki jo je mogoče doseči samo s pravilno debelino, strukturo in razporeditvijo posameznih materialov v plasteh postelje.

Trdota postelje se nanaša na velikost deformacije vzmeti v postelji, ko nanje deluje teža telesa. Postelje imajo lahko različno trdoto vzmeti in s tako trdoto so potem označene tudi postelje. Na občutek trdote postelje ob ležanju v njej pa vplivajo tudi vsi ostali materiali. Ker imajo različni modeli postelj različno razporejene plasti materialov, je pri posteljah z enako oznako trdote občutek povsem različen. Pri pravilni izbiri trdote postelje bo vaše telo enako podprto po skoraj celotni površini dotika brez povečanih pritiskov na bolj izpostavljenih delih.

Udobje, ki ga občutite v postelji se nanaša na to, koliko časa lahko ostanete v določenem položaju v postelji, preden se premaknete. Pri udobni postelji ne boste čutili potrebe, da bi se iz določenega udobnega spalnega položaja premaknili in pogosto se zjutraj zbutite točno istem položaju, kot ste zaspali.

Koliko časa prespimo v istem spalnem položaju, preden ga zamenjamo, je merilo udobja postelje
Merilo spalnega udobja je čas trajanja spanja v istem položaju v postelji, preden položaj spremenimo

 

Preberite več o tem v: