SANJE IMAJO 170 LET

Letos Hästens praznuje 170 let svojega delovanja in ustvarjanja sanj. Šest generacij mojstrov ročnega dela je od leta 1852 pomagalo, da je Hästens danes najbolj cenjeni proizvajalec postelj. Še danes mojstri ročno izdelujejo postelje z vso strastjo in z namenom, da vsem uporabnikom njihovih postelj omogočijo najboljše spanje.

PEHR ADOLF JANSON

Začetek

Zgodba o posteljah Hästens se je začela, ko je Pehr Adolf Janson 22. marca 1852 od švedskega kralja dobil mojstrsko spričevalo za mojstra sedlarja.

V tistem času je delo sedlarja vključevalo tudi izdelavo vzmetnic in žimnic.

Hästens

Beseda Hästens v švedščini pomeni konj.

Konj predstavlja njihov zaščitni znak, ker je konjska žima najpomembnejša surovina pri izdelavi postelj Hästens. Z mojstrskim delom konjska žima in ostali naravni materiali sooblikujejo izjemne spalne lastnosti postelj.

blue-check_belo-modri-karo

“Blue check”!

Belo-modri karo je zaščitni znak kakovostnega spanja.

Sedanji lastnik Jack Ryde je leta 1978 klasični vzorec tkanine za vzmetnice zamenjal z belo modrim karo vzorcem, ki daje posteljam Hästens svojstveno prepoznavnost.

Tradicija

170 let mojstrskega ročnega dela in sanj o najboljšem spanju. Vsaka naslednja generacija mojstrov gradi na preteklem znanju in ga stalno izboljšuje. Z njihovim delom smo dobili tisto, kar danes najbolj potrebujemo.

Sanjsko spanje.

Stari modeli vzmetnic

Vzmetnice

Hästens že od začetka svojega delovanja izdeluje vzmetnice iz konjske žime.

Mojstrsko znanje in veščine, ki se 170 let prenašajo iz generacije v generacijo, so vgrajene v postelje Hästens. Izdelane so za sanjsko spanje.

Tovarna sanj

Hästens je že od začetka povezan s konji in konjsko žimo. Iz nje so najprej izdelovali sedla za konje. Svoje mojstrstvo so nato vgrajevali še v oblazinjenje kočij in prve avtomobilske sedeže.

Kasneje se je Hästens osredotočil samo na izdelavo postelj. Izdeluje najkakovostnejše in najudobnejše postelje, ki so v celoti izdelane iz naravnih materialov, ročno in na tradicionalni način. Postelje Hästens so neprimerljive. Spanje v njih vas prevzame, da nikoli ne pozabite občutkov njihovega udobja.

Ozavesti se in spi dobro.

Hästens
Postelja 2000T ima vse, da vam omogoči najboljše spanje

Med vsemi Hästens posteljami izstopa ikonična postelja 2000T, ki je bila ustvarjena z namenom, da vam omogoči najboljše spanje. Vanjo so vgrajeni posebej izbrani materiali, vse v šestih generacijah pridobljeno mojstrsko znanje ter ročno delo, predanost in strast njenih ustvarjalcev. Postelja 2000T ima vse, kar postelja lahko ima, da vam omogoči najboljše spanje