NEGA POSTELJE HÄSTENS

Vaša postelja Hästens je izdelana iz najkakovostnejših naravnih materialov. Nega postelje bo z ohranjanjem njihovih lasnosti omogočila, da bo vaša postelja še vrsto let skrbela za kakovost vašega življenja in vam zagotavljala najboljši spanec in udobje.

Postelja Hästens ima dolgo življensko dobo in je izdelana je tako, dajo boste zares lahko uporabljali zelo dolgo časa. Ker v postelji preživimo približno eno tretjino dneva, si lahko predstavljate, da to vsekakor ima določen učinek nanjo. Naravni materiali, ki so vgrajeni v posteljo, zato potrebujejo določeno nego, da zadržijo svoje lastnosti ves čas njene uporabe. Nega postelje je neposredno povezana tudi z vzdrževanjem higiene spanja in zdravega spalnega okolja.

NEGA POSTELJE VAM BO ZAGOTOVILA NAJBOLJŠE SPANJE VES ČAS NJENE UPORABE

Koliko časa porabimo za nego avtomobila, čevljev ali obleke? Če pomislimo, da v postelji mesečno preživimo skoraj 2500 ur, si lahko predstavljate, da je določena nega naše postelje vsekakor potrebna. Nega postelje Hästens je enostavna in zagotovila vam bo, da bo vaše spanje vedno tako dobro, kot ste ga doživljali na začetku njene uporabe.

Naravni materiali, konska žima, voln a in bombaž potrebujejo določeno nego, da vam bodo stalno omogočali odlično spanje.
Postelja, ki vsakomur spremeni življenje. Vsak dan.

KAKŠNO NEGO POTREBUJE VAŠA POSTELJA?

Da vam bo postelja stalno nudila ustrezno ugodje pri spanju, potrebuje določeno redno nego, najbolje vsakodnevno, ter občasno periodično nego za vzdrževanje spalnih lastnosti v posteljo vgrajenih materialov. Ob nakupu postelje ste prejeli tudi kratka navodila za nego postelje, ki pa ne pojasnjujejo vseh podrobnosti. Zato smo v nadaljevanju vse bolj podrobno opisali.

Vsakodnevna nega postelje in posteljnine je potrebna za vzdrževanje najboljšega spalnega okolja. Posteljo in posteljnino je dobro prezračiti vsak dan, tako da posteljnino pretresete in za določen čas umaknete s postelje. S tem boste naravnim materialom v postelji omogočili, da bodo iz nje hitro izločili vso vlago, ki jo je telo oddalo med spanjem. Prijetno spremembo boste občutili zvečer, ko jo boste svojo posteljo ponovno uporabili.

1. Kakšno čiščenje potrebuje vaša postelja?

Čiščenje spalnice ali menjava posteljnine je odličen čas za pregled postelje. Očistite morebitni prah in preglejte, ali so morda kje nastali madeži, ter se prepričajte, da vzmetnica pravilno leži na svojem mestu.

Priporočamo redno sesanje vzmetnice in nadvzmetnice, da odstranite prah in druge delce, ki se lahko usedajo na posteljo. To najlaže opravite z ročnim sesalnikom in z nastavkom za sesanje pohištva. Ne pozabite na bombažno podlogo, ki zaustavlja prah s spodnje strani postelje.

Nikoli ne poskušajte iztepati prahu iz vzmetnice ali žimnice! Vedno uporabite sesalnik.

Mokro ali kemično čiščenje postelje ni priporočljivo. Če po nesreči nastane madež, ga lahko očistite s čistilom za tekstil ali penastim čistilom za pohištvo. Pri uporabi čistila je sicer malo verjetno, da bi se tkanina postelje razbarvala ali da bi se poškodovala njena zaščita z naravnimi minerali, ki ji zmanjšujejo gorljivost. Kljub temu, da bi to preprečili, priporočamo preizkus na manjšem delu vzmetnice.

Prešita prevleka za zaščito žimnice, da jo boste uporabljali lahko zelo dolgo časa. Je iz naravnih tencel vlaken in z bombažno prevleko.
Zaščitna prevleka zelo dobro zaščiti nadvzmetnico

2. Ali je smiselno uporabljati zaščitno prevleko žimnice in pregrinjalo postelje?

Za popolno zaščito žimnice oziroma nadvzmetnice priporočamo uporabo prevleke, ki je prav tako izdelana iz naravnih materialov. To prevleko po potrebi lahko hitro in enostavno operete v pralnem stroju. S tem zagotovite, da bo vaša žimnica vedno ostala čista.

Vzmetnico oziroma celotno posteljo lahko zaščitite z zaščitnim pregrinjalom
Zaščitno pregrinjalo ščiti vzmetnico in podnožje postelje

Dodatno zaščito postelje lahko dosežete z uporabo Hästens posteljnega pregrinjala, ki prekrije in ščiti celotno posteljo. Uporabo pregrinjala priporočamo v primerih, ko posteljo uporabljate za goste ali v primerih uporabe v hotelih ali počitniških objektih.

3. Kaj obsega periodična nega postelje?

Osnovni namen periodične nege postelje je vzdrževanje lastnosti naravnih materialov, ki so v grajeni v posteljo. Periodična nega obsega obračanje vzmetnice in nadvzmetnice oziroma podnožja pri skandinavskih modelih postelj ter masažo. Brez tovrstne nege bi se vaši postelji lahko skrajšala njena življenska doba ali znižalo udobje, ki vam ga nudi pri spanju.

USTREZNA NEGA POSTELJE VAM BO PODLJŠALA ČAS NJENE UPORABE

Negovanje je enostavno in vzame minimalno potreben čas. Na začetku uporabe postelje, prvih šest mesecev, naj se periodična nega postelje opravi približno enkrat mesečno, kasneje lahko vsaka dva meseca. Pri dvojnih posteljah morata obračanje vzmetnice izvajati dve osebi.

Sleep Spa Prehod kupcem postelj Hästens omogoča, da periodično nego postelje opravi za to usposobljena vzdrževalna ekipa v določenih in vnaprej predvidenih časovnih razmikih, točno v skladu s priporočili proizvajalca. S svetovalcem se za nego postelje lahko dogovorite že ob njenem nakupu ali kadarkoli po tem, ko začnete posteljo uporabljati.

4. Kako poteka obračanje postelje?

Z obračanjem vzmetnice in nadvzmetnice, oziroma podnožja skandinavskega modela postelje zagotovite, da se bo večja spalna površina postelje prilagajala vašemu telesu in vašemu načinu spanja.

Obračanje vzmetnice je najlažje, če ga izvajata dve osebi. Nadvzmetnico oziroma žimnico se obrača na enak način.
Obračanje vzmetnice in nadvzmetnice poteka na enak način

Žimnico oziroma nadvzmetnico in vzmetnico v prvi periodi obrnete tako, da bo njena spodnja stran v naslednji periodi obrnjena navzgor. Smer obračanja poteka v osi med vzglavjem in vznožjem postelje.

V drugi periodi obrnete vzmetnico in nadvzmetnico okrog vertikalne osi za 180 stopinj, tako da se tisti del vzmetnice oziroma nadvzmetnice, ki se je prej nahajal ob vznožju, sedaj nahaja ob vzglavju postelje.

V primeru, da imate dvojno posteljo z različno trdoto vzmetnice, vzmetnico lahko ob vsaki periodi obrnete samo tako, da je spodnja stran v naslednji periodi obrnjena navzgor, smer osi obračanja pa je prečno na posteljo. To pomeni, da se vznožje vzmetnice nato nahaja na vzglavju postelje.

Celoten postopek obračanja vzmetnice in nadvzmetnice nato izmenično ponavljajte.

Obračanje podnožja skandinavskega modela postelje je priporočljivo, če je to mogoče. Pri posteljah, ki imajo pritrjeno hrbtišče postelje, obračanje ni možno, zato priporočamo, da se še posebej temeljito izvaja masaža postelje.

5. Zakaj je potrebna masaža postelje?

Masaža žimnice in vzmetnice oziroma podnožja postelje je potrebna zato, da naravni materiali, vgrajeni v posteljo ostanejo pravilno razporejeni in da zadržijo svoje lastnosti pri ustvarjanju udobja med spanjem. Ko spite na postelji, pritisk telesa deluje na konjsko žimo, volno in bombaž tako, da po površini postelje neenakomerno obremenjuje. Zaradi tega prihaja do minimalnih premikov vlaken po površini, kar bi v daljšem časovnem obdobju lahko povzročilo njihovo neenakomerno porazdelitev.

Z masažo postelje zagotovite, da se vlakna naravnih materialov ponovno pravilno razporedijo. Vaša postelja bo tako zadržala svojo strukturo in lepoto zelo dolgo časa.

5. Kako poteka masaža nadvzmetnice?

Masaža nadvzmetnice poteka tako, da nadvzmetnico na tesno začnete zvijati v rolo v smeri od vznožja proti vzglavju. Ob tem jo intenzivno stiskate po celotni dolžini role. Pri dvojnih posteljah to storimo najprej na eni strani postelje in nato še na drugi strani.

Masaža žimnice s tesnim rolanjem v smeri od vznožja do vzglavja na obeh straneh postelje
Masaža nadvzmetnice se izvaja z rolanjem v smeri od vznožja proti vzglavju

V nadaljevanju nadvzmetnico začnete zvijati v rolo diagonalno z ene strani vznožja postelje proti vzglavju druge strani postelje do njene sredine. Postopek nato ponovite še z druge strani vznožja postelje. Na enak način postopek nato ponovite še z drugih dveh vogalov postelje ob vzglavju, tako da nadvzmetnico do sredine postelje rolate v smeri proti vznožju postelje.

Po končani masaži nadvzmetnico zložite in jo odstranite s postelje ter položite na ustrezno mesto v sobi.

6. Kako poteka masaža vzmetnice oziroma podnožja postelje?

Masaža vzmetnice oziroma podnožja postelje poteka tako, da z obema rokama s pestmi enakomerno pritiskate na površino vzmetnice. Postopek poteka tako, da z masažo začnete na robu postelje in se nato v enakomernem vzorcu pomikate proti sredini postelje.

Ročna masaža vzmetnice Hästens poteka v enakomernem vzorcu po celotni površini postelje.
Masaža vzmetnice s pritiskanjem s pestmi v enakomernem vzorcu po celotni površini

V istem enakomernem vzorcu pritiskanja se nato pomikajte od vznožja proti vzglavju postelje. Na enak način nato postopek ponovite na drugi strani postelje, dokler ne zmasirate njene celotne površine.

Masaža podnožja postelje, naj bo to pri kontinentalnem ali skandinavskem modelu postelje poteka na enak način. Masažo vedno opravite, pred obračanjem vzmetnice ali podnožja postelje

7. Kakšno naj bo zaporedje izvajanja periodične nege?

Za celoten postopek periodičnega vzdrževanja mora potekati po naslednjem zaporedju:

  • sesanje postelje in čiščenje nadvzmetnice,
  • masiranje nadvzmetnice,
  • sesanje vzmetnice in podnožja postelje, vkjučno s hrbtiščem,
  • masaža vzmetnice oziroma podnožja postelje,
  • obračanje vzmetnice,
  • namestitev nadvzmetnice v obrnjenem položaju.

Pri ponovni namestitvi je potrebno paziti, da bo vzorec prešitja nadvzmetnice potekal pravilno. Napačna postavitev je možna v primerih, ko je postelja kvadratne oblike. Diamantna oblika prešitja mora potekati od vznožja postelje proti vzglavju.

Če pri negi postelje potrebujete pomoč, nam to sporočite. Z veseljem vam bomo pomagali.

UŽIVAJTE V SVOJI SANJSKI POSTELJI DO KONCA ŽIVLJENJA

Vaša postelja Hästens je oblazinjena s 100-% naravnimi materiali – s konjsko žimo, bombažem, lanom in volno. Ti materiali se bodo postopoma prilagodili vaši obliki telesa in načinu spanja ter postali bolj prožni in prilegajoči. Skrbna nega vaše postelje bo ohranila njeno lepoto, in kar je še pomembnejše, zagotovila bo izjemno udobje v prihodnjih desetletjih.

Nega postelje vam bo zagotovila, da boste vsak dan uživali v svoji postelji in odlično spali.
Vsakodnevni užitek v sanjski postelji Hästens 2000T