Kakšno je potrebno vzdrževanje, čiščenje in nega postelje Hästens?

Vprašali ste nas

Hästens postelje ne potrebujejo posebnega vdrževanja. Vaša postelja bo potrebovala samo določeno nego, da bo zadržala svoje lastnosti in vam nudila spalno udobje v celotnem času njene uporabe.

Ob čiščenju spalnice ali menjavi posteljnine je najprimernejši čas za pregled postelje. Očistite morebitni prah in preglejte, ali so morda kje nastali madeži. Priporočamo redno sesanje vzmetnice, kar najlaže opravite z nastavki za pohištvo. Nikoli ne iztepajte prahu iz žimnice.

Vaša postelja Hästens je narejena iz najkakovostnejših naravnih materialov, zato čiščenje z vodo ali kemično čiščenje ni priporočljivo. Če po nesreči nastane madež, ga lahko očistite s čistilom za tekstil ali peno za pohištvo. 

V primeru, da po nesreči po postelji polijete vodo, se bo nadvzmetnica zmočila. Naravni materiali v njej bodo absorbirali vodo in jo razporedili po večji površini. Konjska žima in volna bosta pomagali, da bo tekočina hitro izhlapela. Večjo previdnost svetujemo pri drugih tekočinah, še posebej tistih, ki vsebujejo sladkor. Za zaščito nadvzmetnice priporočamo uporabo zaščitne prevleke iz naravnega materiala tercel, ki hitro vpije tekočino v za krajši čas prepreči prenos na nadvzmetnico.

Zaščitna prevleka iz naravnega materiala tercel hitro zadrži polito tekočino in zaščiti nadvzmetnico.
Zaščitna prevleka žimnice iz naravnega materiala tercel nudi dobro zaščito

Glavni del nege postelje sestavljata redna masaža postelje ter obračanje vzmetnice in žimnice. Postopek obračanja in masiranja je opisan v Navodilih za nego postelje.