Ali so postelje Hästens okolju prijazne postelje?

Vprašali ste nas

Postelje Hästens so okolju prijazne postelje, izdelane iz naravnih materialov. Posteljo lahko uporabljate zelo dolgo časa in tudi če jo boste po dolgih letih uporabe tudi zamenjali, z njo ne boste obremenili okolja. Postelja Hästens je izdelana iz povsem naravnih materialov. Vsi materiali, kot so konjska žima, volna, bombaž, lan, les in jeklene vzmeti, so razgradljivi ali jih je možno reciklirati. V nobenem primeru ne bodo obremenjevali okolja. Enako velja tudi za vso embalažo, ki se uporablja za pakiranje in zaščito postelj pri transportu.

Vsa uporabljena naravna vlakna v postelji imajo Oeko-tex 100 certifikat, kar ustreza najbolj strogim zahtevam za materiale, ki se uporabljajo v proizvodnji pohištva. Za tako označene materiale velja, da so povsem nenevarni za ljudi, če pridejo v stik z njimi. Ta kategorija predstavlja tako imenovano ”baby-kategorijo” in neškodljivost velja tudi za najmlajše otroke. Vgrajeni materiali v posteljah preverjeno tudi ne vsebujejo nobenih kemičnih snovi.

Oeko-tex standard zahteva, da mora proizvajalec pooblaščenemu in neodvisnemu laboratoriju kadarkoli dovoliti, da materiale ponovno testira in preverja njihovo skladnost s standardom.

Trajne in okolju prijazne postelje Hästens ne obremenjujejo okolja, lahko jih razgradimo ali recikliramo
Postelje Hästens so v celoti izdelane iz naravnih materialov in na okolju prijazen način – ne obremenjujejo okolja

Dodatne informacije o tem še v: