Spanec, ki vam ga želimo podariti

Otvoritev HÄSTENS SHOP & SLEEP SPA Prehod, Kranj

V Sloveniji lahko sedaj spimo na najboljših posteljah na svetu. Odpiramo prvi HÄSTENS SHOP & SLEEP SPA v Sloveniji.

Kako bi bilo, če bi vsak dan zares dobro spali? Preverite!

Dobra postelja nam spremeni življenje, vsak dan.

Tretjino življenja preživimo v postelji. Prav dober spanec odločilno vpliva na naše počutje naslednji dan in na vse kar delamo v drugih dveh tretjinah dneva.

S posteljami HÄSTENS spreminjamo odnos do spanja. Spočiti in polni energije se po dobrem spancu z lahkoto soočamo z obremenitvami in stresom sodobnega življenja. Vedno bolj se zavedamo, da je dober spanec najpomembnejši del našega življenja. Zakaj ne bi v prihodnje zares zelo, zelo dobro spali?

Spanje na postelji HÄSTENS nam spremeni razpoloženje, vitalnost in počutje takrat, ko ne spimo. Slabega spanca nikoli ne moremo nadomestiti, zato je pomembno, da vemo, da si ga lahko zagotovimo.

S posteljo HÄSTENS pridobimo najbolj naravno okolje za spanje. Postelje so izdelane izključno iz najfinejših naravnih materialov. Več plasti konjske žime, bombaža, volne in lanu je v postelji skupaj z vzmetmi in lesenim ogrodjem razporejenih tako, da podpirajo telo na najboljši način in mu dajejo poseben občutek mehkobe. Ustvarjajo občutek ležanja »v« postelji in ne »na« njej. V neposredni okolici telesa med spanjem ustvarjajo pogoje za kroženje zraka in vzdrževanje optimalne temperature in vlage telesa.

Postelje HÄSTENS nas prepričajo z občutki, ki jih doživimo, ko jo uporabimo.

Zato odpiramo prvi HÄSTENS SHOP & SLEEP SPA v Sloveniji.

Vsaka postelja HÄSTENS je izdelana ročno in na tradicionalen način. Tradicija ročne izdelave se razvija vse od leta 1852, odkar obstaja HÄSTENS. Ročno delo v celotnem procesu izdelave zajema vse od šivanja, razporejanja konjske žime, sestavljanja ogrodja, vzmeti in plasti materialov, do oblačenja, šivanja stranskih robov in prešitja posameznih vzmetnic. V vsako posteljo je vgrajeno vse mojstrsko znanje, spretnosti in energija ustvarjalcev.

Vsaka postelja HÄSTENS je prava mojstrska harmonija naravnih materialov, ki so vsi pridobljeni etično in iz obnovljivih virov. V postelji ni nobenih kemičnih in nenaravnih snovi, ki bi lahko vplivale na naše počutje.

https://youtube.com/watch?v=dFMR2TlIxeE

Postelja 2000T – Mojstrovina prestiža in udobja

Postelja 2000T je prava mojstrovina njenih ustvarjalcev. Ko se nas dotakne, nas prevzame in osvoji. Vrhunska kakovost in spalno udobje nas zasvojita takoj, ko jo preizkusimo. Ni pomembno, kako ležimo, vedno nas podpira na najboljši način. Narejena je povsem ročno in vsaka podrobnost pri njeni izdelavi ima svoj namen.

Skrivnost postelje 2000T je v edinstveni zasnovi, sestavi materialov in mojstrski ustvarjalnosti. Sestav plasti skrbno izbranih naravnih materialov je natančno premišljen in izpopolnjen do zadnje konjske dlake.

Postelje HERLEWING, EALA in MARANGA

Trije dodatni modeli kontinentalnih postelj

Vsi trije modeli postelj so sestavljeni iz treh delov, vzmetnice z ogrodjem postelje, srednje vzmetnice in zgornje žimnice. Vanje so vgrajeni isti naravni materiali, razlike med njimi so v številu in sestavu plasti v obeh vzmetnicah. Vsaka postelja ima zato nekoliko drugačne lastnosti.

Novi občutki pri spanju na teh posteljah za vedno spremenijo odnos do spalnega udobja. Po spanju se počutimo prijetno osveženi. Občutki o dobrem spancu nas prevzamejo takoj, ko se zbudimo.

Postelje SUPERIA, EXCEL in MARQUIS

Trije modeli postelj z okvirjem

To so enostavnejše dvodelne postelje, ki imajo samo eno vzmetnico v okvirju postelje in žimnico. SUPERIA je najboljša izmed njih. Ogrodje postelje je nizko, a ko se uležemo vanjo, so občutki izjemni. Ostala dva modela postelj sta nižja in nekoliko trša zaradi manj plasti vgrajenih naravnih materialov. Pri njih imamo občutek, da ležimo »na« postelji in ne »v« njej. Ne glede na razlike med njimi nas vse postelje napolnijo z energijo, kadarkoli jo potrebujemo. Osnovni model postelje MARQUIS je odličen za otroke in mladostnike, ki prav tako potrebujejo odlično spanje.

Vse postelje HÄSTENS so narejene po meri

Tudi majhne podrobnosti lahko naredijo doživetje pri spanju nepozabno. Občutki pri spanju bodo še boljši, če bomo svoji postelji dodali povsem svojo osebno noto in jo prilagodili svojim potrebam in občutkom. Postelja bo dobila svojstven osebni značaj.

Izbiramo obliko in dimenzije postelje

Naročimo lahko posteljo poljubnih dimenzij do velikosti 400 x 400 cm, tudi okroglo ali ovalno posteljo. Ne glede na izbiro postelje je rok izdelave med 4 in 6 tedni, čeprav je v vsako vgrajeno med 100 in 250 ur ročnega dela.

Izbiramo tkanino za posteljo

Tkanina ima lahko brezčasni tradicionalni karo vzorec »Blue Check« ali karo vzorec druge, tudi povsem enotne barve. V vsakem primeru bo naša postelja odražala elegantno lepoto. Tkanine v različnih kombinacijah izbiramo za posteljo, njeno hrbtišče, prevleke ali posteljnino. Tkanine so izdelane iz čistega bombaža z značilno mehkobo in zračnostjo.

Izbiramo zgornjo žimnico

Žimnice služijo kot nadvzmetnice in so neposredno v stiku s telesom. Kakovostna žimnica je pogoj za vrhunsko spalno udobje in prijetne občutke med spanjem. Vsi modeli žimnic so sestavljeni iz najboljše konjske žime, bombaža in volne, ki skupaj omogočajo hitro uravnavanje vlage in temperature med spanjem.

Izbiramo hrbtišče

Hrbtišče lahko prilagodimo postelji, steni, okolju sobe in lastnim občutkom. Hrbtišča so različnih velikosti in oblik. Pritrdimo jih lahko na posteljo ali na steno. Hrbtišča so lahko oblečena v vse vrste tkanin ali v usnje.

Izbiramo noge postelje

Noge postelj so standardno izdelane iz oljenega hrastovega lesa. Njihova višina je prilagojena modelu postelje. Z izbiro drugih modelov nog lahko prilagodimo višino postelje, z obliko in barvo nog jih uskladimo s prostorom.

posteljo HÄSTENS  po vaši meri bo doživetje popolno.

Posteljnina, blazine, odeje in prevleke

Za dobro spanje potrebujemo več kot samo dobro posteljo. K edinstveni postelji spadajo tudi edinstvene blazine in odeje, posebej prilagojene izbrani postelji.

Blazine iz mehkega in zračnega bombaža so polnjene z mešanico puha in perja. Gosji puh in perje izhajata iz Danske in severne Nemčije, kjer je zaradi hladnejših klimatskih pogojev posebej fino in prožno in zaradi tega bistveno bolj toplo in zračno. Mehka bombažna tkanina blazin je posebej gosto tkana, da ne prepušča puha, a omogoča dobro zračenje blazin.

Čarobnost blazin je v tem, da so nizke, ker postelja že sama po sebi celotno telo podpira tako, da so hrbtenica, vrat in sapnik v vodoravnem položaju, v katerem so dihalne poti najbolj odprte. To nam omogoča, da se povsem sprostimo in bolj globoko spimo. Razliko v ugodju pri blazinah HÄSTENS občutimo takoj, ko blazino uporabimo. Ker se način podpiranja telesa pri posameznih modelih postelj nekoliko razlikuje, potrebujemo za vsako posteljo prilagojeno blazino.

Puhaste odeje HÄSTENS so vsekakor ”pika na i” vsake postelje HÄSTENS. Ne glede s katero odejo se želimo pokriti, pod lahko, srednjo ali toplo, vse so izdelane iz zračnega in na otip prijetnega bombaža ter polnjene z najfinejšim gosjim perjem. Ob njihovi uporabi lahko zares uživamo.

Prevleke za blazine in odeje so narejene za popolno doživljanje spanja. Izdelane so iz najfinejšega, tankega, lahkega in mehkega bombaža. Imajo svilnat videz in luksuzen otip. Tako izbrana posteljnina nas mehko objame in nam daje občutek neizmernega udobja. Širok izbor barv in vzorcev zlahka zadovolji najbolj zahtevne potrebe in želje.

S posteljo HÄSTENS uživamo v najboljših spalnih pogojih, ki si jih lahko privoščimo.

Vse postelje HÄSTENS imajo garancijo 25 let. Ob pravilnem vzdrževanju jo bomo uporabljali še bistveno dlje, skoraj doživljensko. Nakup postelje HÄSTENS predstavlja tudi trajnostno naravnano odločitev, saj s tem veliko naredimo tudi za okolje. Postelje nam ni potrebno večkrat menjati in z njenimi ostanki obremenjevati naravo.

Če se odločimo zanjo, se odločimo, da bomo zares dobro spali.

Cene postelj HÄSTENS

Cena postelje je odvisna od modela in velikosti postelje ter osebnega izbora njenih lastnosti. Začetne cene standardnih izvedb postelj velikosti 180 x 200 cm so:

2000T 32.000 €
HERLEWING 24.000 €
EALA 16.000 €
MARANGA 11.000 €
SUPERIA 9.000 €
EXCEL 7.000 €
MARQUIS 5.000 €

Cene postelj HÄSTENS

Cena postelje je odvisna od modela in velikosti postelje ter osebnega izbora njenih lastnosti. Začetne cene standardnih izvedb postelj velikosti 180 x 200 cm so:

2000T 32.000 €
HERLEWING 24.000 €
EALA 16.000 €
MARANGA 11.000 €
SUPERIA 9.000 €
EXCEL 7.000 €
MARQUIS 5.000 €

PREHOD Eksperimentalni studio Kranj

V PREHOD-u že od leta 1993 oblikujemo ponudbo izdelkov, ki jih nudimo našim kupcem z namenom, da se doma počutijo čim bolje, da so izdeljki trajni in najvišje kakovosti. To velja za vrtno pohištvo, ki je v našem programu že 20 let, kakor tudi za vse ostale izdelke za opremo vrtov in še posebej za postelje HÄSTENS. Gradimo na zaupanju naših kupcev v naše izdelke in naše storitve. Naši izdelki z luksuznim značajem kupce razbremenijo in dopolnjujejo, ustvarjajo zadovoljstvo pri njihovi uporabi. Odličen dizajn in dovršenost izdelkov se odraža v podrobnostih, ki jih vedno preverimo. Sledimo razvoju, trendom in trajnostni naravnanosti.

Eksperimentiramo, ker nam to predstavlja edino pot k spreminjanju perspektive, da vidimo tisto, kar prej še nikoli nismo.

Ekipa, ki je v Prehodu ustvarila projekt Hästens postelj

hastens@prehod.si 

mag. Lučka Jenko, direktor in kreativni vodja

lucka@prehod.si

mag. Anton Jenko, tehnično področje

anton@prehod.si

mag. Zala Pia Žmak, vodja projekta

zalapia@prehod.si

Tina Krmelj, arhitekt, vodja projekta

tina@prehod.si

 

Dodatne informacije:

PREHOD – celotna dejavnost

www.prehod.si

HÄSTENS SHOP & SLEEP SPA

www.hastens-postelje.si

HÄSTENS official www.hastens.com 
Ekipa, ki je v Prehodu ustvarila projekt Hästens postelj

hastens@prehod.si 

mag. Lučka Jenko, direktor in kreativni vodja

lucka@prehod.si

mag. Anton Jenko, tehnično področje

anton@prehod.si

mag. Zala Pia Žmak, vodja projekta

zalapia@prehod.si

Tina Krmelj, arhitekt, vodja projekta

tina@prehod.si

 

Dodatne informacije:

PREHOD – celotna dejavnost

www.prehod.si

HÄSTENS SHOP & SLEEP SPA

www.hastens-postelje.si

HÄSTENS official www.hastens.com 

DOWNLOAD:

Fotografije postelje Hästens: